Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

VIDEO: Hororové zranenie arménskeho vzpierača: Takto si zlomil ruku

Andranik Karapeťjan Foto: TASR/AP

Pri svojom druhom pokuse Karapeťjan v nadhode nedokázal ukontrolovať 195 kg vážiacu činku, tá ho prevážila dozadu a spôsobila mu hrôzostrašné zranenie lakťa, pri ktorom mu bolo vidno trčiacu kosť.

Rio de Janeiro 11. augusta (TASR/Teraz.sk) - Vážne zranenie, pri ktorom divákom tuhla krv v žilách, utrpel v noci na štvrtok na OH v Riu de Janeiro arménsky vzpierač Andranik Karapeťjan. Jeden z favoritov na zisk medaily v kategórii do 77 kg pri svojom druhom pokuse v nadhode nedokázal ukontrolovať 195 kg vážiacu činku, tá ho prevážila dozadu a spôsobila mu hrôzostrašné zranenie lakťa, pri ktorom mu bolo vidno trčiacu kosť.

Diváci v hale po tomto momente prestali dýchať. Karapeťjan kričal od bolesti, jeho tréner sa držal za hlavu. Podľa informácií agentúry DPA mladého Arména okamžite previezli sanitkou do najbližšej nemocnice. Ďalšie detaily ohľadom jeho zdravotného stavu nie sú zatiaľ známe.



Karapeťjan je úradujúcim majstrom Európy vo svojej kategórii. Po trhu mu patrila v olympijskom dvojboji priebežná druhá priečka za neskorším víťazom Nijatom Rahimovom z Kazachstanu, striebro získal Číňan Siao-ťün a bronz putoval do Egypta zásluhou Mohamed Mahmouda.