Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

HOSSA: Hrať s Nemcami a Švajčiarmi vo výbere Európy by bolo zvláštne

Slovenský krídelník Blackhawks Marián Hossa (vľavo) a jeho spoluhráči Jonathan Toews (uprostred), Bryan Bickell (vpravo) oslavujú gól prvom v zápase finále play off Západnej konferencie hokejovej NHL Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings (3:1) v noci na pondelok 19. mája 2014. Foto: TASR/AP

Slovenskému elitnému krídelnikovi sa nepozdávajú plány,a by sa na Svetovom pohári o dva roky predstavil spoločný tím európskych hráčov.

Bratislava 22. novembra (Teraz.sk) – Slovenský útočník a hviezda NHL Marián Hossa nie je nadšený z toho, že na Svetovom pohári sa možno predstaví miešaný výber hráčov viacerých európskych krajín. Šéfovia NHL totiž plánujú silnú šestku krajín doplniť o národnostný mix ďalších štátov, inak pravidelných účastníkov vrcholných turnajov, a výber mladíkov. So Slovákmi by tak mohli hrať v jednom mužstve napríklad Rakúšan Thomas Vanek, Slovinec Anže Kopitar, ale aj niektorí Švajčiari a Nemci.

"Z tohto pohľadu by to nebolo príjemné. A nielen pre nás by to bolo zvláštne. Podľa tých špekulácií by tie tímy mali byť zostavené predovšetkým z hráčov v NHL a my tu teraz nemáme zďaleka toľko chalanov ako predtým. Preto možno prišli s takou mimoriadne myšlienkou," povedal Hossa v rozhovore pre český Idnes.cz.

Český portál konštatuje, že Hossa by sa pravdepodobne dostal do mixovej zostavy „výberu sveta“ , i keď počas šampionátu bude mať už 37 rokov. V zámorí má v najvyššej súťaž odohratých vyše tisíc zápasov a na začiatku tohtoročnej sezóny jedna z opôr Chicaga prekonala míľnik 1000 bodov v NHL.

Hossa prežíva najhorší gólový štart sezóny, pripomína Idnes.cz. Dal len dva góly v 19 zápasoch, čo sa mu nestalo 16 rokov "Gólovo to zatiaľ nie je ono," priznal Hossa. Dodal, že šancí má veľa, len mu chýba trochu streleckého šťastia.