Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Hossa na operáciu chrbta nepôjde, tvrdí GM Chicaga Bowman

Slovenský hokejista Marián Hossa počas tlačovej konferencie po prílete z USA, 3. júla 2013 v Trenčíne. Marián Hossa a jeho krajan Michal Handzuš sú čerstvými víťazmi prestížneho Stanleyho pohára, ktorý získali so zámorským hokejovým klubom Chicago Blackhawks. Vo finále Chicago porazilo Boston Bruins, kde kapitánske céčko nosí ďalší Slovák Zdeno Chára. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Hossa sa s krajanom Michalom Handzušom síce tešil zo zisku Stanleyho pohára, ale priznal, že v posledných finálových dueloch sa necítil príliš užitočný pre mužstvo.

Chicago 14. júla (TASR) - Slovenský hokejista a čerstvý víťaz Stanleyho pohára so Chicagom Blaskhawks Marián Hossa sa napokon nemusí podrobiť operácii chrbta respektíve platničky. Pre zámorské médiá to uviedol generálny manažér jastrabov Stan Bowman.

Tridsaťštyriročný Hossa, ktorý sa tešil z druhého triumfu jastrabov za posledné štyri roky, sa zranil v druhom zápase finálovej série s Bostonom Bruins a preto tretí duel vynechal. Problémy s chrbtom mu robili ťažkosti pri korčuľovaní.

"Už sa mu darí podstatne lepšie. Bol to jeden z hráčov, ktorí hrali vo finálovej série napriek bolestiam. Momentálne však jeho zdravotný stav nie je alarmujúci. Také veci sa počas dlhej sezóny stávajú. V tomto ročníku sa nám napokon početnejšie zranenia dlho vyhýbali. Rozhodne mu teraz prospeje trochu oddychu," cituje portál ESPN Bowmana.

Hossa sa s krajanom Michalom Handzušom síce tešil zo zisku Stanleyho pohára, ale priznal, že v posledných finálových dueloch sa necítil príliš užitočný pre mužstvo.

"Na ľade som neustále kríval a pravdu povediac, nemal som príliš dobrý pocit z toho, že všetci naokolo sú rýchlejšie pri puku. Takže pri posledných dueloch som bol dosť frustrovaný. Snažil som sa však s touto situáciou vyrovnať," poznamenal Hossa, ktorý v 22 dueloch play off zaznamenal sedem gólov a deväť asistencií.