Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hossovo Chicago zdolalo Ottawu 3:0, Jágr zostrelil dvoma gólmi Wild

Radosť hráčov Floridy Jaromíra Jágra (vľavo) a Jonathana Huberdeaua Foto: TASR/AP

New York Islanders stále bez slovenského brankára Jaroslava Haláka zdolali v prestrelke v Barclays Center najlepší tím profiligy Dallas.

New York 4. januára (TASR) - Hokejisti Chicaga zvíťazili v zápase zámorskej NHL na domácom ľade nad Ottawou 3:0 a zaknihovali tretí triumf v sérii. V drese domácich odohral slovenský útočník Marián Hossa vyše 18 minút, zaznamenal jeden plusový bod, tri strely aj dve trestné minúty.

O góly Chicaga sa postarali Duncan Keith, Arťom Anisimov a Andrew Desjardins, ktorý spečatil triumf domácich do prázdnej bránky. Na svoj jubilejný 300. zápas v NHL bude v tom najlepšom spomínať brankár Blackhawks Corey Crawford, ktorý kryl všetkých 26 striel Senators a dosiahol šieste čisté konto v ročníku. Žiadny iný brankár nevychytal v sezóne viac shutoutov. "Ako tím hráme v tejto sezóne oveľa lepšie v domácom prostredí. Nevidel som štatistiky, ale mám pocit, že častejšie kontrolujeme puk," povedal pre zámorské médiá Crawford, ktorý má na konte už 18 "núl" v NHL. "Senátori" prehrali tretí duel za sebou.

Marián Hossa (81) z Chicaga Blackhawks a Mike Hoffman (68) z Ottawy Senators počas zápasu zámorskej NHL 3. januára 2016 v Chicagu.
Foto: TASR/AP


New York Islanders stále bez slovenského brankára Jaroslava Haláka, ktorý laboruje so zranením v hornej časti tela, zdolali v prestrelke v Barclays Center najlepší tím profiligy Dallas 6:5. Halákov brankársky kolega Thomas Greiss opäť inkasoval množstvo gólov, tentoraz päť zo 41 striel, "ostrovania" ale napriek tomu dokázali vybojovať víťazstvo. Po dva góly dali Kyle Okposo a Cal Clutterbuck. "Sú to cenné dva body a vôbec nie je dôležité, akým spôsobom sme ich získali. Dallas má vo svojom strede kopec talentovaných hráčov. Za stavu 6:3 sme v závere trochu poľavili a súper sa dostal do hry, no dokázali sme ho udržať," komentoval duel Okposo (2+1). Zaujímavosťou je, že ofenzívni ťahúni "hviezd" Jamie Benn a Tyler Seguin, druhý a tretí muž ligovej produktivity, vyšli v prestrelke bodovo naprázdno.

Líder Atlantickej divízie z Floridy vyhral doma nad Minnesotou 2:1 vďaka dvom gólom stále skvelého veterána Jaromíra Jágra. "Nestarnúceho" českého útočníka ocenili aj jeho spoluhráči. "Ťahá nás svojimi výkonmi. Stále sa na ľade pohybuje, akoby mal 30 rokov," povedal na adresu 43-ročného krídelníka obranca Floridy Alex Petrovic. Výraznou oporou "panterov" bol aj brankár Al Montoya, ktorý zneškodnil 39 striel. Panthers tak predĺžili rekordnú klubovú víťaznú sériu na 9 zápasov a na čele Atlantickej divízie majú už trojbodový náskok pred Montrealom.

výsledky:
NEW YORK ISLANDERS - DALLAS STARS 6:5 (2:2, 3:0, 1:3)
Góly:
11. Lee (Okposo, Židlický), 19. Okposo (Nielsen, Hickey), 29. Okposo (Lee, Leddy), 36. Grabovskij (Strome, Nelson), 38. Clutterbuck (Hamonic, Leddy), 50. Clutterbuck (Cizikas) - 6. Fiddler (Faksa, Moen), 14. Sharp (Goligoski, Klingberg), 42. Ničuškin, 51. Ničuškin (Sceviour, Spezza), 59. Spezza (Sceviour, Goligoski). Brankári: Lehtonen - Greiss, strely na bránku: 41:44, 14.054 divákov.



ANAHEIM DUCKS - WINNIPEG JETS 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Góly:
6. Rakell, 10. Bieksa (Vatanen, Santorelli), 26. Perry (Rakell, Gibson), 39. Kesler (Stewart, Bieksa) - 27. Myers (Wheeler, Little). Brankári: Gibson - Hutchinson, strely na bránku: 35:20, 17.174 divákov.



CHICAGO BLACKHAWKS - OTTAWA SENATORS 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Góly:
29. Keith (Toews, Desjardins), 47. Anisimov (Rozsíval, Kane), 60. Desjardins (Danault). Brankári: Crawford - Anderson, strely na bránku: 30:26, 22.016 divákov.



FLORIDA PANTHERS - MINNESOTA WILD 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Góly:
1. Jágr (Kulikov, Huberdeau), 49. Jágr (Pirri, Kulikov) - 21. Zucker (Koivu, Suter). Brankári: Montoya - Dubnyk, strely na bránku: 29:40, 15.426 divákov.



Slovák v akcii:
Marián Hossa (Chicago) 18:26 0 0 0 +1 3 2
/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty/