Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

VIDEO: Hotelieri v Jasnej očakávajú od Svetového pohára žien veľa

Na snímke lyžovačka v stredisku Jasná. Foto: TASR/Branislav Račko

Oficiálna farba podujatia je ružová, ktorá je symbolom farebnosti zimy. Organizátori Svetového pohára v Jasnej veria, že nemajú dôvod skladať ružové okuliare.


Jasná 19. januára (TASR) - Podnikatelia v cestovnom ruchu majú od Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní, ktorý sa do Jasnej vracia po viac ako troch desaťročiach, veľké očakávania. Samotné stredisko totiž počas pretekov každý deň navštívi približne 10.000 ľudí, prenosy z podujatia a to najzaujímavejšie z celého regiónu uvidia milióny divákov na celom svete.

Organizácia veľkých pretekov je pre krajinu vec prestíže, Liptáci sa preto netaja túžbou, aby sa Jasná stala pravidelným dejiskom takýchto významných podujatí. "Myslím si, že môžeme povedať, že by bola škoda, keby sa skončilo organizovanie svetových pohárov len týmto jedným ročníkom. Chceme, aby investície, ktoré si to vyžiada, boli dlhodobé. Ambícia usporadúvať tieto preteky v Jasnej tu určite je," uviedol člen organizačného výboru Maroš Sýkora. Ako ďalej dodal, pretek je dôkazom, že stredisko je dostatočne pripravené pre splnenie nárokov, ktoré má svetová organizácia pre usporiadanie kvalitných pretekov.

Podujatie by malo byť prínosné pre hotelové a reštauračné služby a malo by pomôcť prekonať vysoké čísla návštevnosti celého regiónu z vlaňajška. "Ja dúfam, že aj vďaka takýmto veľkým podujatiam medzinárodného charakteru to bude cítiť aj na číslach a obsadenosti. Verím, že najmä do budúcnosti nám to prinesie nových klientov, ktorí spoznajú túto destináciu," vyjadril nádej Richard Holec, riaditeľ hotela Liptovský Dvor v Liptovskom Jáne. V porovnaní s minulým rokom eviduje vyšší záujem o pobyty na všetky zimné mesiace aj Wellness hotel Chopok. "Dôvodom je nielen vydarená vlaňajšia sezóna, ale aj fakt, že stredisko v Jasnej bude v marci dejiskom svetového pohára. Myslím si, že práve to sa odráža aj v počte rezervácií,“ prezrádza Vladimíra Klaučová z marketingového oddelenia Wellness Hotela Chopok.

Oficiálna farba podujatia je ružová, ktorá je symbolom farebnosti zimy. Organizátori Svetového pohára v Jasnej veria, že nemajú dôvod skladať ružové okuliare. "Vyvíja sa to aj podľa výsledkov našich lyžiarok Veroniky a Petry a verím, že celé Slovensko príde fandiť v ružových farbách. Pod mottom 'Ski the future' alebo teda po slovensky, zlyžuj budúcnosť, chceme svetu ukázať inovatívny prístup a moderné technológie," opísala členka organizačného výboru Sylvia Artzová.

Snahou organizátorov je odlíšiť sa od ostatných štátov a ukázať veľký potenciál Slovenska. "Chceme dokázať, že vieme pripraviť podujatie svetového formátu na veľkej kvalitatívnej úrovni. Napríklad, otvárací ceremoniál sa bude konať v Demänovskej jaskyni slobody, ktorá je unikátom tohto regiónu," dodala Artzová.