Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Houdek dostal za faul v českej extralige 10-zápasový dištanc

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zaplatí tiež pokutu v hodnote desať percent zo svojho mesačného príjmu.

Praha 14. februára (TASR) - Český hokejový obranca Michal Houdek z HC Dynamo Pardubice dostal od disciplinárnej komisie českej extraligy najvyšší trest v tejto sezóne. Za faul na svojho bývalého spoluhráča z Plzne Tima Söderlunda v pondelkovom dueli (3:1) si odpyká 10-zápasový dištanc a zaplatí pokutu v hodnote desať percent zo svojho mesačného príjmu.

Po Houdkovom zákroku prišiel Söderlund o helmu a pri dopade sa nechránenou hlavou udrel o ľad. Nejaký čas bol v bezvedomí a z plochy ho odniesli na nosidlách. Následne ho previezli do plzenskej nemocnice, kde zostal hospitalizovaný aj v stredu. Podľa portálu sport.cz je mimo ohrozenia života.

"Pri určení výšky trestu hrala úlohu maximálna intenzita zákroku, ktorý bol vedený bez rešpektu k protihráčovi aj jeho zdraviu zo slepého uhla v okamihu, keď bol plzenský hráč v zraniteľnej pozícii, čo malo za následok jeho vážne zranenie," uviedla disciplinárna komisia. Houdek sa za svoj zákrok ospravedlnil a vyhlásil, že Švéda zraniť nechcel. Napriek tomu si v základnej časti najvyššej českej súťaže už tento rok nezahrá a vynechá aj prvé dve štvrťfinálové stretnutia.