Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Hráči futsalu nechcú reprezentovať Slovensko, tréner je sklamaný

Na snímke jeden z hráčov Ladislav Mikita. FOTO TASR/Pavel Neubauer

Rozuzlenie nepriaznivej situácie by mala priniesť až Konferencia Slovenského futsalu, ktorá sa uskutoční 20. septembra v Poprade.

Bratislava 25. augusta (TASR) - Štrnásť futsalistov Slov-Maticu FOFO Bratislava sa vzdalo práva reprezentovať Slovenskú republiku. Všetci hráči poslali svoje stanovisko v listoch s rovnakým znením predsedovi Slovenského futsalu (SF) Dušanovi Dobšovičovi.

Ide o Attilu Fehérváriho, Tomáša Drahovského, Petra Kozára, Gabriela Ricka, Antona Brunovského, Gabriela Bartošeka, Petra Haľka, Ladislava Mikitu, Mária Gašparoviča, Martina Rejžeka, Matúša Kyjovského, Mareka Bahnu, Dušana Rafaja a Petra Brndiara. "Vzdávam sa práva reprezentovať výber Slovenskej republiky v kategórii mužov vo futsale. Takisto by som Vás rád poprosil, aby následné nominácie na medzinárodné konfrontácie neobsahovali moje meno práve z vyššie uvedeného dôvodu. Aktuálne bude moja futsalová kariéra pokračovať výlučne v mojom materskom klube," píše sa podľa oficiálneho webu SF v liste predsedovi Dobšovičovi.

Rozhodnutie hráčov prišlo len niekoľko dní po tom, ako tréner národného tímu Marcos Angulo nominoval na medzinárodný turnaj V4. Ten sa uskutoční v termíne od 15. do 17. septembra v Brne, v nominácii bolo aj 12 hráčov Slov-Maticu. Po zachytení informácie stručne konštatoval: "Teraz budeme potrebovať na turnaji ďalších hráčov."

Po tom, čo vyššie menovaní hráči odmietli ďalej obliekať národný dres, bude musieť prísť k zmene reprezentačného modelu. V doterajšom boli najlepší futsalisti sústredení len v jednom klube. "Bude teraz potrebné konečne začať pracovať so širším výberom hráčov, čo tu dlhodobo absentovalo. Musí dôjsť k zlepšeniu komunikácie medzi reprezentačnými a klubovými trénermi. Hráči Slov-maticu boli až príliš vyťažovaní množstvom rôznych akcií, a to mohlo reprezentačnému futsalu viac uškodiť ako pomôcť. Čaká nás náročná práca, keďže v marci je na programe kvalifikácia na ME, ale ja to nejako čierno nevidím. Na slovenských či českých palubovkách sa pohybuje viacero hráčov, ktorí by sa mohli onedlho výraznejšie presadiť aj na reprezentačnom poli," uviedol na športovom portáli TV JOJ Dobšovič.

Z rozhodnutia futsalistov bol sklamaný aj reprezentačný kormidelník Angulo. "Nemôžem pracovať s najlepšími hráčmi krajiny a zbytočne strácame čas v príprave na blížiacu sa kvalifikáciu ME. Každý dobre vie, že iba s hráčmi, ktorí sa sústredili do majstrovského klubu, existuje reálna šanca postúpiť na ME do Srbska. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale ich skúsenosti v reprezentácii aj odohraté klubové zápasy v pohárovej Európe sú nenahraditeľné," dodal pre jojsport.noviny.sk Angulo.

Rozuzlenie nepriaznivej situácie by mala priniesť až Konferencia Slovenského futsalu, ktorá sa uskutoční 20. septembra v Poprade.