Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Hráčmi týždňa KHL sú Svedberg, Kivisto a Ellison

Na snímke vľavo Václav Nedorost (Slovan), vpravo Niklas Svedberg Foto: TASR/Martin Baumann

Svedberga vyhlásili za najlepšieho brankára týždňa už druhýkrát v tejto sezóne.

Moskva 10. februára (TASR) - Hráčmi uplynulého týždňa v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) sa stali brankár Salavatu Julajev Ufa Niklas Svedberg, obranca Avtomobilistu Jekaterinburg Tommi Kivisto a útočník Dinama Minsk Matt Ellison. Informovala o tom oficiálna webstránka súťaže.

Svedberga vyhlásili za najlepšieho brankára týždňa už druhýkrát v tejto sezóne. Svojmu mužstvu pomohol k víťazstvám vo všetkých troch zápasoch, pričom vo dvoch si udržal čisté konto. Týždeň zakončil s úspešnosťou zásahov 95,56 percenta a priemerom 1,34 gólu na zápas. Kivisto v troch dueloch nazbieral dva kanadské body (1+1), dve plusky a prezentoval sa aj siedmimi zblokovanými strelami. Za najlepšieho útočníka týždňa označili už v druhýkrát v prebiehajúcom ročníku Ellisona, ktorý v štyroch vystúpeniach v drese Dinama Minsk strelil tri góly a pridal dve asistencie.

Najlepším nováčikom týždňa sa stal 21-ročný útočník HK Soči Vadim Ščegolkov, ktorý vo dvoch stretnutiach v sledovanom období získal dva body. V dueli s Barysom Astana strelil víťazný gól svojho mužstva.