Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Hráčmi týždňa v NHL sú Pettersson, Coleman a Georgiev

Elias Pettersson (40) z Vancouveru Canucks oslavuje so spoluhráčmi po strelení gólu počas druhej tretiny zápasu hokejovej NHL proti New York Rangers v pondelok 8. januára 2024 v New Yorku. Foto: TASR/AP

Georgiev si pripísal na konto tri víťazstvá, počas ktorých mal priemer 1,95 inkasovaných gólov, 92,9% úspešnosť zákrokov a zaznamenal aj jedno čisté konto.

New York 15. januára (TASR) - Hráčmi týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stali center Vancouveru Canucks Elias Pettersson, útočník Calgary Flames Blake Coleman a brankár Alexandar Georgiev z Colorada Avalanche.

Pettersson si počas uplynulého týždňa pripísal dva štvorbodové zápasy, pričom dokopy strelil päť gólov, z toho tri víťazné, a zaznamenal aj štyri asistencie. Canucks aj vďaka nemu vyhrali všetky štyri stretnutia a dostali sa na čelo Západnej konferencie. Dvadsaťpäťročný útočník si pripísal dva góly a dve asistencie pri výhre nad New Yorkom Rangers (6:3) a rovnaký kúsok zopakoval aj proti Pittsburghu Penguins (4:3 pp). V 43 dueloch prebiehajúcej sezóny nazbieral už 57 bodov (22+35) a patrí mu šieste miesto v tabuľke produktivity NHL.

Coleman pomohol Calgary ku trom víťazstvám a dokopy nazbieral sedem bodov (4+3). Proti Arizone (6:2) si pripísal gól a dve asistencie v prvej tretine a vyrovnal tak svoje osobné maximum. Tridsaťdvaročný center nazbieral v 43 dueloch 19 gólov a 18 asistencií a je najlepší strelec i najproduktívnejší hráč Flames.

Georgiev si pripísal na konto tri víťazstvá, počas ktorých mal priemer 1,95 inkasovaných gólov, 92,9% úspešnosť zákrokov a zaznamenal aj jedno čisté konto. Druhý shutout v sezóne dosiahol proti Vegas Golden Knights (3:0). Dvadsaťsedemročný Georgiev sa predstaví aj v Zápase hviezd, čo sa mu podarilo ako druhému brankárovi v histórii Colorada po Patrickovi Royovi (1997, 1998, 2001, 2002, 2003).