Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Hráčov Neapola vítali po prehre ako víťazov, Hamšík je však smutný

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Ťahák 25. kola najvyššej talianskej súťaže priniesol vyrovnaný futbal.

Turín 14. februára (TASR) - Prehrali, ale vítali ich ako víťazov. Futbalisti SSC Neapol vedení slovenským kapitánom Marekom Hamšíkom podľahli v sobotňajšom šlágri Serie A na ihrisku Juventusu Turín 0:1 a prepustili tak prvú priečku v tabuľke úradujúcemu majstrovi. Napriek tomu ich pri návrate vítalo na letisku v Neapole o pol tretej nadránom minimálne tritisíc fanúšikov, ktorí stále veria, že ich miláčikovia po 26 rokoch získajú vysnívané "scudetto".

Ťahák 25. kola najvyššej talianskej súťaže priniesol vyrovnaný futbal. Taktický duel, v ktorom ani jeden z tímov nechcel zbytočne riskovať, napokon rozhodla dve minúty pred koncom stretnutia tečovaná strela striedajúceho Simoneho Zazu, ktorá skončila za chrbtom brankára hostí Pepeho Reinu. "Sme smutní. Boli sme blízko k udržaniu nášho náskoku, no nevyšlo to. Škoda," uviedol Hamšík na svojej webstránke. "Prišli sme do Turína hrať našu hru, Juventusu sme boli vyrovnaným súperom. Prišla však 88. minúta a inkasovaný gól...," uviedol slovenský reprezentačný stredopoliar.

Šláger napovedal do boja o titul, ale vonkoncom nič nerozhodol. Na čele tabuľky má Juventus pred "Partenopei" jednobodový náskok. Napriek jednému neúspechu futbalové šialenstvo v Neapole pokračuje. "Dnes sme prehrali, no my musíme sa pozerať dopredu. Čaká nás ešte 13 duelov. Budeme bojovať, dáme do toho všetko, už v najbližšom stretnutí sa chceme vrátiť na víťaznú vlnu," dodal Hamšík.

Aj jeho príjemne prekvapilo privítanie fanúšikov SSC na letisku v Neapole. "Toto sme nečakali... Prehrali sme a priaznivci nás takto vítali. Paráda, nádhera. Fanúšikovia Neapola opäť ukázali, že sú fantastickí," dodal.