Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Hroššo po operácii ľavej nohy, tento rok už chytať nebude

Trenčan David Depetris (vpravo) v súboji s Nitrančanom Lukášom Hroššom, po ktorom zostal brankár ležať na trávniku, v zápase 1. kola futbalovej Corgoň ligy medzi AS Trenčín - FC Nitra 14. júla 2012 v Trenčíne. Foto: TASR/ Peter Kapusta

Brankár Nitry Lukáš Hroššo sa zranil hneď v prvom kole CL v Trenčíne.

Nitra 16. júla (TASR) - Futbalový brankár Lukáš Hroššo z FC Nitra absolvoval chirurgický zákrok zlomenej píšťaly a ihlice, ktoré si poranil vo víkendovom zápase 1. kola Corgoň ligy v Trenčíne. V tomto roku si už podľa všetkého nezachytá.

Útočník David Depetris po otváracom góle v nekontrolovateľnom sklze zároveň kolenom vrazil do vybiehajúceho Hrošša. Nitriansky kapitán sa s bolestivou grimasou rýchlo domáhal lekárskej pomoci. "Ako sme sa zrazili, počul som prasknutie. Zostal som v šoku, no prišla veľká bolesť a hneď som vedel, čo sa stalo," ťažko zo seba dostával slová nitriansky brankár, ktorého po prerušení hry odviezla z trenčianskej umelej trávy sanitka. V Nitre sa ho ešte v tú noc ujali chirurgovia z fakultnej nemocnice.

"Lukáš utrpel zlomeninu píšťale a ihlice, teda oboch kostí v nadčlenkovej oblasti. Zafixovali sme ju lekárskou oceľou prakticky po celej dĺžke," povedal Alexander Poprac, s ktorým bol pri operačnom zákroku aj klubový lekár Ivan Štefanov. "Našťastie, nebola to trieštivá zlomenina, avšak je trochu na nešťastnom mieste, hlavne pokiaľ ide o svalový aparát. Preto je ťažké odhadnúť presnú dobu liečenia. Myslím si, že o nejakej záťaži môžeme hovoriť po pol roku," dodal Poprac.