Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hroššovi sa v Dukle Praha darí, cítim sa tu výborne

Na snímke vpravo v šanci Ajdin Redžič (Košice) za ním Miloš Karišik, vľavo brankár Lukáš Hroššo (obaja Liberec v prvom zápase 2. predkola futbalovej Európskej ligy 2014/2015 MFK Košice - Slovan Liberec (ČR) na štadióne Lokomotívy v Košiciach vo štvrtok 17. júla 2014. Foto: TASR

Po úspešnej premiére sa stal v jarnej časti Synot ligy oporou svojho tímu, čo potvrdili aj doterajšie štatistiky. V štyroch zápasoch inkasoval len dva góly.

Praha 8. marca (TASR) - Slovenskému futbalovému brankárovi Lukášovi Hroššovi sa v Dukle Praha darí. Po úspešnej premiére sa stal v jarnej časti Synot ligy oporou svojho tímu, čo potvrdili aj doterajšie štatistiky. V štyroch zápasoch inkasoval len dva góly.

Dukla odštartovala druhú polovicu sezóny víťazne. Po úvodnom triumfe 2:0 nad Libercom síce prehrala s Bohemians 0:1, no v uplynulom kole zvládla náročný duel s poslednou Ostravou a tešila sa z víťazstva 2:1. "V Dukle sa cítim výborne. Myslím si, že som dobre zapadol aj do kolektívu, ktorý má potenciál na dobré umiestnenie v tabuľke. Máme ambiciózneho trénera, ktorý od nás vyžaduje maximum a veľmi dobre sa mi spolupracuje aj s trénerom brankárov. K tomu všetkému sa pridalo pár dobrých výsledkov, takže so začiatkom môžem byť vcelku spokojný," povedal pre web svojej zastupiteľskej spoločnosti Football Service Agency (FSA) Lukáš Hroššo.

Práve spomínaný triumf nad Baníkom označil slovenský brankár za dôležitý. "Sme veľmi radi, že tento zápas sme zvládli. Ostrava je síce posledná, ale hrá na doraz, a preto je nepríjemná pre každého súpera. Navyše má veľkú podporu publika. Prehrávali sme po góle zo štandardky, ktorú dobre kopli cez spleť tiel a ja som už potom nestihol zareagovať. Do poslednej chvíle som musel čakať, či strieľaný center niekto nezblokuje, no lopta napokon prešla a nedočiahol som ju. Našťastie nás to nepoložilo a výsledok sme otočili," dodal Hroššo.

Na zápas do Ostravy sa spolu s tímom presunul netradičným spôsobom. "Do Ostravy sme išli vlakom, čo bolo také príjemné spestrenie bežného predzápasového cestovania. Možno si to ešte niekedy zopakujeme, veď sme vyhrali," pousmial sa. Vďaka úspešnému štartu do sezóny, ktorý podčiarkla aj štvrťfinálová pohárová remíza s Jabloncom 0:0, sa stal Hroššo obľúbencom pražského publika. "Teraz je dôležité potvrdiť víťazstvo z Ostravy doma proti Jihlave. To bude určite ťažký zápas, pretože bodový rozdiel medzi nami nie je veľký. Pre nás je to však príležitosť ešte viac sa odpútať a poškuľovať po vyšších priečkach," zakončil s odhodlaním.