Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

HROZBA TERORIZMU: FC Chelsea zrušila oslavy v uliciach Londýna

Kapitán Chelsea John Terry (č.26) strieka šampanským počas osláv zisku majstrovského titulu po výhre nad Sunderlandom vo futbalovom zápase anglickej Premier League Chelsea Londýn - FC Sunderland na štadióne v Londýne 21. mája 2017. Foto: TASR/AP

Víťazi Premier League tradične oslavujú zisk titulu so svojimi fanúšikmi v uliciach mesta, po ktorých sa premávajú v autobusoch s otvorenou strechou.

Londýn 24. mája (TASR) - Čerstvý anglický futbalový šampión FC Chelsea zrušil plánované majstrovské oslavy v uliciach Londýna. Dôvodom je pondelkový teroristický útok v Manchestri, pri ktorom zahynulo 22 ľudí a ďalších najmenej 59 osôb utrpelo zranenia.

Víťazi Premier League tradične oslavujú zisk titulu so svojimi fanúšikmi v uliciach mesta, po ktorých sa premávajú v autobusoch s otvorenou strechou. Vedenie Chelsea ale v stredu oznámilo, že majstrovskú jazdu s trofejou nebude vhodné tento víkend uskutočniť vzhľadom na pondelkový bombový útok. "Pre tento krok sme sa rozhodli po dôkladnom zvážení vzhľadom na zvýšenú bezpečnostnú hrozbu, ktorú vyhlásila vláda, a stále sa rozvíjajúcu situáciu," sprostredkovala agentúra AP stanovisko londýnskeho klubu. Ten zároveň nechce viazať pohotovostné jednotky, ktoré sú v súčasnosti potrebné na iných miestach.

K samovražednému bombovému útoku došlo v pondelok približne o 22.30 h miestneho času pred vstupom do manchesterskej multifunkčnej haly po koncerte americkej popovej speváčky Ariany Grande. Útočník sa odpálil po skončení koncertu, keď ľudia opúšťali halu.