Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

V druhom zápase v pardubickom drese prvá výhra Hudáčka, vychytal Plzeň

Július Hudáček Foto: TASR/Pavel Neubauer

Podľa neho to bol diametrálne odlišný výkon, aký predviedli v Karlových Varoch.

Pardubice 27. novembra (TASR) - Po šesťgólovom prídele v Karlových Varoch sa slovenský brankár Július Hudáček už v nasledujúcom zápase českej hokejovej extraligy tešil zo svojho prvého víťazstva v drese HC ČSOB Pojišťovna Parbubice. Jeho mužstvo zdolalo obhajcu majstrovskej trofeje Škodu Plzeň 3:1 a slovenský brankár svojím výkonom ukázal, že v novom tíme chce byť jeho oporou.

"Máme veľký potenciál," uviedol po stretnutí pre iSport.cz.

Podľa neho to bol diametrálne odlišný výkon, aký predviedli v Karlových Varoch. "Som veľmi rád, že sme ukázali, že hokej hrať vieme. Potrebovali sme sa vyvarovať chýb, ktoré sme robili v nedeľu. Vedeli sme, že Plzeň má dobrý útok, a že jej hráči dokážu využiť každú svoju šancu. Hrali sme proti nej takmer bez chybičky, také výkony potrebujem ja aj mužstvo," tešil sa z výhry Július Hudáček.

Skôr ako prišiel do Pardubíc, pozrel si súpisku mužstva a zistil, že je v ňom veľká kvalita. "Len sa nesmie stávať to, čo nás stretlo v Karlových Varoch. My musíme drieť v každom stretnutí po celý čas. Nič nemôžeme vypustiť. Celkove si myslím, že Pardubice majú veľký potenciál," zdôraznil člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie.

Po víťaznom súboji si ho pardubickí fanúšikovia vyžiadali na záverečnú ďakovačku. "Keď som podpisoval kontrakt s Pardubicami, vedel som, že majú spolu s Brnom najlepších fanúšikov v celej lige. Aj keď sme prehrávali, nepískali, ale nás povzbudzovali. Hrať doma je veľká výhoda," konštatoval Hudáček.

Po šiestich góloch v Karlových Varoch, si ho vraj spoluhráči doberali, že prežil ozajstný krst ohňom. "Niekedy je to takto lepšie. Vyznie to možno trocha hlúpo, ale ja som sa v Karlových Varoch cítil dobre. Jeden, dva puky mi vyskočili a pri vynikajúcej fazóne by som dvom gólom možno zabránil, viac to asi nešlo. Necítil som sa zle, takže som si povedal, že je to dobrý odraz k ďalšiemu zápasu. Vo Švédsku ma naučili myslieť pozitívne. Jeden zápas nič nerieši. Len sa nesmie opakovať výkon z Karlových Varov," uzavrel.