Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Anglický futbal prežíva v závere prestupového obdobia značné zmeny

Uprostred brankár David Marshall. Foto: TASR/AP

Hull si uchmatol trojicu hráčov, Celtic získal z West Bromu Cristiana Gambou a Arsenal posilnil útočné rady o Španiela Pereza.

Londýn 30. augusta (TASR) - Anglický futbalový klub Hull City získal v závere letného prestupového obdobia prvé tri posily.

V utorok popoludní podpísal s "tigrami" trojročný kontrakt škótsky brankár David Marshall. Informoval o tom portál goal.com. Marshall naposledy obliekal dres Cardiff City. Hull má za sebou turbulentný začiatok sezóny, na svoju pozíciu abdikoval tréner Steve Bruce a pre zranenia má v A-tíme momentálne k dispozícii len trinásť zdravých hráčov. Kluby nezverejnili prestupovú čiastku za škótskeho brankára.

Hull v utorok večer potvrdil okrem Marshalla aj príchod stredopoliara Ryana Masona z konkurenčného Tottenhamu Hotspur a útočníka Willa Keanea z Manchestru United.

Celtic získal z West Bromu Cristiana Gambou

Kostarický futbalista Cristian Gamboa prestúpil z anglického West Bromu k účastníkovi skupinovej fázy Ligy majstrov 2016/17 škótskemu Celticu Glasgow. Informáciu priniesol portál goal.com.

"Liga majstrov je plus. Celtic je veľký klub, takže je to ako keby double - hrať za veľký klub a Ligu majstrov. Vždy keď niekam idete, tak je potrebné bojovať o svoje miesto a zaslúžiť si šancu. Som pripravený bojovať a vytvoriť tlak," vyjadril sa.

Reprezentant Kostariky je už piatou novou tvárou škótskeho šampióna v priebehu letného prestupového obdobia. Celtic čaká v C-skupine Ligy majstrov 2016/17 FC Barcelona, Manchester City a Borussia Mönchengladbach.

Arsenal posilnil útočné rady o Španiela Pereza

Španielsky futbalový útočník Lucas Perez sa stal novou tvárou účastníka anglickej Premier League Arsenalu Londýn. Informovala o tom agentúra DPA.

"Nie je to len strelec gólov, ale hráč, ktorý dokáže dobre kombinovať so spoluhráčmi, vie urobiť finálnu nahrávku a má dobré prieniky. Má skvelý čuch na góly a jeho predchádzajúca sezóna bola vynikajúca," vyjadril sa tréner Arsenalu Arsene Wenger pre oficiálnu klubovú stránku.

Perez prichádza zo španielskeho Deportivo La Coruňa, v predchádzajúcej sezóne zaznamenal celkovo 19 presných zásahov. Podľa informácií britských médií zaplatili Londýnčania za španielskeho futbalistu viac ako 20 miliónov eur. Krátko pred koncom letného prestupového obdobia môže rozšíriť rady Arsenalu ešte nemecký obranca Shkodran Mustafi.