Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Humenné v extralige volejbalistov končí

Finálový turnaj Slovenského pohára vo volejbale mužov medzi ŠK Chemes Humenné – VK Mirad PU Prešov 2. februára 2014 v Humennom. Na snímke vľavo hráči Prešova, vpravo hráči Humenného. Foto: TASR/Milan Kapusta

Prezident Slovenskej volejbalovej federácie Ľubor Halanda naďalej verí, že nepríde k najhoršiemu scenáru.

Humenné 24. novembra (TASR) - Predseda Správnej rady volejbalového klubu Chemes Humenné Stanislav Rehúš odstúpil zo svojej funkcie a klub následne prišiel aj o generálneho sponzora. V tejto súvislosti Správna rada klubu rozhodla, že družstvo mužov po odohratí základnej časti slovenskej extraligy zo súťaže odstúpi. Správna rada klubu o tom informovala v oficiálnom stanovisku. Slovenská volejbalová federácia (SVF) ale naďalej verí v rozumné riešenie situácie a v dohodu všetkých zainteresovaných.

Podľa oficiálneho vyhlásenia predstavenstva Chemes a.s. bude hrať Chemes Humenné do konca základnej časti extraligy len preto, aby kontumáciou jeho výsledkov nebolo ovplyvnené postavenie družstiev v tabuľke. "Stanislav Rehúš bol pre našu spoločnosť pevným mostom k VK Chemes Humenné. V situácii, keď naša spoločnosť prišla o tohto garanta použitia našej finančnej podpory, stratila zároveň motiváciu byť naďalej generálnym sponzorom VK Chemes Humenné," uvádza sa vo vyhlásení Chemes a.s..

Mládežnícke družstvá zostanú v súťažiach do konca sezóny 2014/2015, ak mesto Humenné poskytne VK Chemes Humenné do 30. novembra 2014 sumu, o ktorú mu kráti schválenú finančnú dotáciu na rozvoj a podporu mládežníckych družstiev v roku 2014 a do 28. februára 2015 dostane klub polovicu finančnej dotácie na rozvoj a podporu mládežníckeho športu, ktorú mu Mestské zastupiteľstvo v Humennom schváli na rok 2015.

Prezident Slovenskej volejbalovej federácie Ľubor Halanda naďalej verí, že nepríde k najhoršiemu scenáru. "Minulý týždeň mi bývalý predseda Správnej rady pán Ing. Rehúš naznačoval, že môže prísť aj k takejto možnosti. Ja som stále veril, že sa dohodnú, ale ako vidno, zainteresované strany bohužiaľ k dohode neprišli. Nie sme nadšení z tejto situácie, ale veríme, že nakoniec príde k dohode a nenaplní sa najhorší možný scenár, teda odstúpenie družstva ŠK Chemes Humenné zo súťaže. Veríme, že napokon príde k rozumnému riešeniu," uviedol šéf slovenského volejbalu v reakcii pre oficiálny web SVF.