Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hunchak v Bystrici skončil, na striedačku sa vracia Zedník

Na archívnej snímke Richard Zedník. Foto: TASR - Branislav Račko

Štyridsaťtriročný Hunchak podpísal v lete s tipsportligovým klubom dvojročnú zmluvu, pričom spolupráca s hlavným trénerom Országhom v úvode sezóny, najmä v Lige majstrov, vyzerala ako plodná.

Banská Bystrica 14. septembra (TASR) - Kanaďan Dave Hunchak už nie je asistent trénera hokejistov Banskej Bystrice Vladimíra Országha. Vedenie HC '05 iClinic s ním rozviazalo kontrakt. K mužstvu sa od nedele vráti do pozície asistenta Richard Zedník. Informoval o tom vo svojom štvrtkovom vydaní denník Šport.

Štyridsaťtriročný Hunchak podpísal v lete s tipsportligovým klubom dvojročnú zmluvu, pričom spolupráca s hlavným trénerom Országhom v úvode sezóny, najmä v Lige majstrov, vyzerala ako plodná. Kanaďan však na striedačke predčasne skončil. "S Daveom Hunchakom sme sa dohodli na ukončení zmluvy," uviedol pre Šport prezident klubu Juraj Koval bez bližšej špecifikácie dôvodov.

Znova sa tak dala dokopy osvedčená dvojica z majstrovskej sezóny 2016/2017 Országh - Zedník. Ten si plánoval dať od trénerstva po minulom ročníku pauzu, ale teraz sa k "baranom" vráti, na výpomoc do 31. októbra. "Nikto ma nemusel presviedčať, keď nastala taká situácia v realizačnom tíme. S Vladom sa poznáme a ideme znova na to. Pri mužstve budem do 31. októbra a potom odlietam na tri mesiace do Spojených štátov s rodinou, ako som už skôr avizoval," prezradil Zedník. "Rišov návrat je, samozrejme, vítaný. Teším sa na to. Viem, čo od neho môžem očakávať. Aj keď ide len o dočasnú pomoc," vyjadril sa Országh pre Šport.