Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Hviezdami týždňa NHL sa stali dvaja brankári a Tarasenko

Vladimir Tarasenko zo St. Louis Blues, archívna snímka Foto: TASR/AP

Tarasenko si v troch zápasoch vylepšil kanadské bodovanie o štyri góly a jednu asistenciu, z toho dva jeho zásahy boli víťazné.

New York 5. decembra (TASR) - Hviezdami týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stali brankár Philadelphie Flyers Steve Mason, pravý krídelník St. Louis Blues Vladimir Tarasenko a brankár San Jose Sharks Martin Jones. Informoval web nhl.com.

Mason vychytal štyri víťazstvá v rovnakom počte zápasov, keď mal priemer 1,71 inkasovaného gólu na stretnutie a úspešnosť zásahov 94,5 percenta. Flyers sa vďaka víťaznej sérii dostali vo Východnej konferencii na miesto zaručujúce postup do play off. Dvadsaťosemročný Kanaďan zažiaril najviac v zápase s Bostonom Bruins, keď pri víťazstve 3:2 po nájazdoch zaznamenal 45 zásahov a chytil osem z deviatich pokusov "medveďov" v nájazdovej lotérii. Už len jedno víťazstvo ho delí od vyrovnania osobného rekordu v NHL, päť triumfov za sebou si pripísal v decembri 2013.

Tarasenko si v troch zápasoch vylepšil kanadské bodovanie o štyri góly a jednu asistenciu, z toho dva jeho zásahy boli víťazné. Blues získali päť zo šiestich možných bodov a udržali si druhú pozíciu v Metropolitnej divízii. Dvadsaťštyriročný ruský hokejista zaznamenal 28. novembra proti Dallasu Stars (4:3) tretí hetrik v kariére. V kanadskom bodovaní celej NHL je s 27 bodmi tretí.

Jones má na konte tri víťazné zápasy, vždy len s jedným inkasovaným gólom, vďaka čomu sa Sharks vyšvihli na čelo Pacifickej divízie. Dvadsaťšesťročný kanadský brankár vychytal triumfy nad Arizonou Coyotes (2:1 pp), Los Angeles Kings (4:1) a lídrom NHL Montrealom Canadiens (2:1).