Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Hviezdami týždňa NHL sa stali Scott, Atkinson a Eichel

Na snímke rozhodca sa prizerá "bitke" medzi útočníkom výberu Pacifickej divízie Johnom Scottom a útočníkom výberu Centrálnej divízie Patrickom Kaneom (Chicago) v semifinálovom stretnutí NHL Zápasu hviezd v americkom Nashville 31. januára 2016. Foto: TASR/AP

Bitkár Scott má za sebou najžiarivejší týždeň v kariére.

New York 1. februára (TASR) - Hviezdami týždňa zámorskej NHL sa za uplynulé obdobie stali najužitočnejší hráč (MVP) Zápasu hviezd John Scott, útočník Columbusu Blue Jackets Cam Atkinson a útočník Buffala Sabres Jack Eichel. Informoval web nhl.com.

Bitkár Scott má za sebou najžiarivejší týždeň v kariére. V exhibičnom Zápase hviezd v Nashville strelil dva góly a stal sa dokonca MVP celého duelu. Fanúšikovia si ho šokujúco vybrali za jedného z kapitánov ešte v čase, keď pôsobil v Arizone Coyotes, pred nashvillskou exhibíciou ho "kojoti" vymenili do Montrealu Canadiens. Na tento týždeň muž, ktorý zbiera viac trestných minút ako kanadských bodov tak skoro nezabudne.

Atkinson strelil štyri góly a pomohol svojmu tímu k dvom víťazstvám doma aj vonku proti Montrealu. V domácom stretnutí sa blysol tretím hetrikom v kariére a potom v montrealskom Bell Centre strelil gól a raz asistoval. Celkovo má na konte 17 gólov a 32 bodov v 50 zápasoch.

Eichel dvakrát po sebe zaznamenal zápas s viac ako jedným kanadským bodom. Pri prehre s New Yorkom Rangers 3:6 mal dve asistencie, potom strelil dva góly vrátane víťazného v súboji s Ottawou Senators (3:2). V počte gólov (16) aj bodov (34) je na druhom mieste spomedzi nováčikov NHL.

Hviezdami mesiaca sa stali Kuznecov, Crawford a Letang

Hviezdami mesiaca január v zámorskej hokejovej NHL sa stali útočník Washingtonu Capitals Jevgenij Kuznecov, brankár Chicaga Blackhawks Corey Crawford a obranca Pittsburghu Penguins Kris Letang. Informoval web nhl.com.

Kuznecov strelil v 10 zápasoch 4 góly a pridal 12 asistencií a so 49 bodmi sa dostal na čelo produktivity Capitals. Pred Zápasom hviezd bodoval v piatich dueloch za sebou, v ktorých dal 2 góly a zaznamenal 9 asistencií. Najviac mu vyšli zápasy s Vancouverom Canucks (2+1), New Yorkom Rangers (0+3) a Columbusom Blue Jackets (0+4). Ruský hokejista skóroval v drese Metropolitnej divízie aj v Zápase hviezd v Nashville, v ktorom nahradil zraneného krajana a spoluhráča Alexandra Ovečkina.

Crawford odštartoval mesiac ôsmimi víťazstvami za sebou, celkovo vychytal 9 triumfov v 11 štartoch s úspešnosťou zásahov 95,2 percenta. V zápasoch proti Ottawe Senators (3:0) a St. Louis Blues (2:0) zaznamenal čisté kontá. So siedmimi shutoutami v sezóne vedie Crawford štatistiky celej NHL, v počte víťazstiev (28) je druhý.

Letang v 10 zápasoch skóroval trikrát a pridal 11 asistencií a pomohol Penguins vo Východnej konferencii k posunu na miesto zaručujúce play off. V súboji proti New Yorku Islanders sa blysol tromi asistenciami, v štyroch ďalších dueloch zaznamenal dva kanadské body. Letang je deviatym najproduktívnejším obrancom NHL, hoci pre zranenie vynechal 10 zápasov.

Nováčikom mesiaca brankár Arizony Domingue

Nováčikom mesiaca január v zámorskej hokejovej NHL sa stal brankár Arizony Coyotes Louis Domingue. Informoval web nhl.com.

Domingue v prvom mesiaci v roku vychytal v 11 zápasoch 6 víťazstiev a 2 prehry po predĺžení, alebo nájazdoch. V siedmich prípadoch inkasoval maximálne dva góly a 9. januára zaznamenal v súboji s Nashvillom Predators druhý shutout v sezóne, keď chytil 26 striel a pomohol k triumfu 2:0.

Dvadsaťtriročný Kanaďan má celkovo bilanciu 9-5-3, priemer 2,31 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosť zásahov 92,4 percenta.

Ocenenie pre najlepšieho nováčika mesiaca pred ním získali Connor McDavid z Edmontonu Oilers (október), Dylan Larkin z Detroitu Red Wings (november) a John Gibson z Anaheimu Ducks (december).