Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Ibrahimovič: V Paríži ostanem, ak vymenia Eiffelovku za moju podobizeň

Na internete sa objavila koláž, na ktorej Zlatan Ibrahimovič nahradil Eiffelovu vežu v Paríži Foto: Facebook

Po sezóne sa tridsaťštyriročný hráč rozhodol nepredĺžiť zmluvu s klubom Paríž St. Germain.

Paríž 14. marca (TASR) - Futbalisti Parížu St. Germain obhájili majstrovský titul vo francúzskej Ligue 1 vo veľkom štýle, na ihrisku beznádejne posledného Troyes vyhrali v nedeľu v 30. kole vysoko 9:0. Osem kôl pred koncom súťaže tak majú na čele tabuľky pred druhým AS Monaco nedostihnuteľný 25-bodový náskok.



Parížania získali celkovo šiesty ligový titul v klubovej histórii (1985/86, 1993/94, 2012/13, 2013/14, 2014/15, 2015/16). Pod demontáž súpera sa v nedeľu najvýraznejšie podpísal Zlatan Ibrahimovič. Švédsky kanonier zaznamenal v priebehu jedenástich minút druhého polčasu čistý hetrik a v samom závere uzavrel skóre na konečných 9:0 pre hostí.

Hráči Paris Saint Germain oslavujú víťazstvo a titul po zápase League One Troyes - PSG v Troyes 13. marca 2016.
Foto: TASR/AP


Na štadióne Stade de l'Aube sa dočkali Parížania najvyššieho víťazstva v sezóne. Dominantné víťazstvo bolo zároveň 13. výhrou na súperových ihriskách, čím stanovili nový rekord francúzskej ligy. Nebol to jediný rekord, ktorý prekonali zverenci Laurenta Blanca. Francúzsky titul si zabezpečili osem kôl pred záverom súťaže, čím zmazali zápis Lyonu zo sezónu 2006/2007 a zároveň stanovili aj nový európsky rekord v rámci "najväčších" súťaží. Súčasne sú tiež spolu s Olympique Marseille najviac dekorovaným klubom vo Francúzsku, keď počas ich 45 ročnej histórie ukoristili 28 trofejí.

Švédsky útočník Paris Saint Germain Zlatan Ibrahimovič (vpravo) a hráč Troyes Matthieu Saunier v súboji o loptu v zápase League One Troyes - PSG v Troyes 13. marca 2016.
Foto: TASR/AP


Zisk titulu podčiarkli štyri góly švédskeho bombardéra Ibrahimoviča, ktorý sa dostal vo Francúzsku cez hranicu 100 gólov. Po 115 ligových štartoch za parížsky veľkoklub má na svojom konte 102 gólov. O to viac verejnosť prekvapila správa, že po sezóne sa Ibrahimovič rozhodol nepredĺžiť zmluvu s klubom. "Vždy som mal dobré vzťahy s fanúšikmi a klubom. Vedeli sa o mňa dobre postarať. Momentálne však môžem povedať, že za PSG nebudem hrať v ďalšej sezóne. Zostávajúci čas si chcem užiť. Čo bude ďalej, to momentálne neviem, ale viem, že pokračovať v tíme nebudem," citoval ho anglický denník Guardian.

Švédsky útočník Paris Saint Germain Zlatan Ibrahimovič oslavuje svoj gól v zápase League One Troyes - PSG v Troyes 13. marca 2016.
Foto: TASR/AP


Na záver vtipne dodal, že v hlavnom meste Francúzska zostane len v tom prípade, ak vymenia Eiffelovu vežu za jeho vlastnú podobizeň. "Ak to činovníci klubu dokážu, tak sľubujem, že tu zostanem," žartoval Ibrahimovič.



Tridsaťštyriročný hráč sa môže rozlúčiť s PSG so ziskom až štyroch trofejí. Parížania sú stále v hre aj o Francúzsky pohár, francúzsky Superpohár a Ligu majstrov.