Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Ibrahimovič prvým hráčom, ktorý vsietil gól za šesť rôznych tímov

Futbalista Paríža SG Švéd Zlatan Ibrahimovič (18) strieľa úvodný gól zo značky pokutového kopu do siete Dynama Kyjev počas zápasu 1. kola A - skupiny Ligy majstrov v Paríži 18. septembra 2012. Foto: TASR/AP

Švédsky útočník v službách Paríža St. Germain v utorok otvoril skóre duelu s Dynamom Kyjev, keď v 19. minúte premenil pokutový kop nariadený za faul na Jeremyho Meneza.

Paríž 19. septembra (TASR) - Zlatan Ibrahimovič sa stal prvým hráčom v histórii futbalovej Ligy majstrov, ktorý v prestížnej súťaži vsietil gól za šesť rôznych tímov. Švédsky útočník v službách Paríža St. Germain v utorok otvoril skóre duelu s Dynamom Kyjev, keď v 19. minúte premenil pokutový kop nariadený za faul na Jeremyho Meneza.

"Ibra" sa v minulosti strelecky presadil v LM aj v dresoch Ajaxu Amsterdam, Juventusu Turín, Interu Miláno, FC Barcelona a AC Miláno. Po vysokom triumfe 4:1 nad Dynamom netajil veľkú spokojnosť. "Naše mužstvo ukázalo, že má kvality na to, aby v Lige majstrov hralo dôstojnú úlohu. Atmosféra v Parku princov bola fantastická, diváci boli našiom dvanástym hráčom," pochvaľoval si švédsky kanonier.