Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Ibrahimovič dostal trest na dva zápasy

Domáci futbalista Paríž St. Germain Zlatan Ibrahimovič Foto: TASR/AP Photo

Hlavný rozhodca ukázal Švédovi červenú kartu po tom, ako zbytočne atakoval Andresa Guardada a napokon stredopoliara Valencie prišliapol na zemi.

Nyon 28. februára (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) potrestala útočníka Paríž St. Germain Zlatana Ibrahimoviča dvojzápasovým dištancom za vylúčenie v stretnutí osemfinále Ligy majstrov 2012/2013 na pôde FC Valencia.

Hlavný rozhodca ukázal Švédovi červenú kartu po tom, ako zbytočne atakoval Andresa Guardada a napokon stredopoliara Valencie prišliapol na zemi. PSG zvíťazilo tesne 2:1. "Ibra" pre trest vynechá osemfinálovú odvetu, ktorá je na programe 6. marca v Paríži a prípadný štvrťfinálový duel. Ibrahimovič a PSG sa môžu proti rozhodnutiu odvolať.

"Som prekvapený, a prekvapený som bol už keď dostal červenú kartu, a navyše ten dvojzápasový zákaz je neuveriteľné. Dúfam, že UEFA zoberie späť svoje rozhodnutie. Skutočne dúfam, že to pôvodné zrušia, pretože dva zápasy, to je skutočne nezmysel. Áno, určite sa odvoláme," reagoval taliansky kouč PSG Carlo Ancelotti.