Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Indickí zápasníci protestovali proti sexuálnemu obťažovaniu

Poprední indickí zápasníci vo štvrtok 19. januára protestovali v blízkosti budovy parlamentu v hlavnom meste Naí Dillí proti sexuálnemu obťažovaniu. Foto: TASR - AP

Niektorí športovci sa v súvislosti s obvineniami stretli s indickým ministrom športu Anuragom Singhom Thakurom.

Naí Dillí 19. januára (TASR) - Poprední indickí zápasníci vo štvrtok protestovali v blízkosti budovy parlamentu v hlavnom meste Naí Dillí. Prezidenta a trénerov Indickej zápasníckej federácie (WFI) obvinili zo sexuálneho a psychického obťažovania.

Zápasníci Sakshee Maliková, Vineš Phogatová a Bajrang Punia viedli približne stovku demonštrantov, ktorí požadovali okamžité odstúpenie prezidenta WFI Brija Bhushana Charana Singha a ďalších predstaviteľov. "Ak boli sťažnosti na mňa, alebo na niektorých trénerov, mali prísť skôr," reagoval Singh, ktorý obvinenia odmietol a povedal, že je pripravený čeliť akémukoľvek vyšetrovaniu.

Niektorí športovci sa v súvislosti s obvineniami stretli s indickým ministrom športu Anuragom Singhom Thakurom. Ministerstvo v stredu požiadalo zápasnícky orgán, aby do piatka na obvinenia odpovedal, inak voči WFI poskytne opatrenia.