Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Šport

Rozhodli skúsenosti Interu, Sedmák: 'Dokázali sme to v závere'

Basketbalisti Interu sa tešia zo zisku majtrovského titulu Foto: TASR/AP

Basketbalisti Interu Bratislava zvíťazili v poslednom možnom zápase v Komárne 82:80 a po dlhých sedemnástich rokoch získali svoj druhý titul v ére samostatnosti.

Bratislava 2. júna (TASR) - Slovenská basketbalová extraliga má za sebou nesmierne napínavé vyvrcholenie. O nových majstroch, ktorými sa stali hráči Interu Incheba Bratislava, rozhodol nakoniec až posledný možný zápas finálovej série play off a v ňom tesné dvojbodové víťazstvo.

"Žlto-čierni" zvíťazili v dráme v Komárne 82:80 a po dlhých sedemnástich rokoch získali svoj druhý titul v ére samostatnosti. "Zvládli sme to, dokázali sme, že máme mentálne silný kolektív a dokážeme zabrať v kritických chvíľach. V poslednom zápase sme ukázali, že skúsenosť je na našej strane. Sme šťastní," tešil sa pivot Peter Sedmák.

Inter vyhrával po prvom polčase rozhodujúceho stretnutia už 53:42, no domáci dokázali odpovedať a desať minút pred koncom už viedli 66:60. V závere duelu tak odštartovala dráma. V hale vládla napätá atmosféra a po faule domáceho Kozlíka na Martina Rančíka, ktorému sa z čela vyvalila krv, dokonca na palubovku dopadlo aj niekoľko predmetov z hľadiska. "Bolo to dosť emotívne, dokonca lietali fľaše. My sme sa však rýchlo upokojili, sústredili sme sa na basketbal a dotiahli sme ho do úspešného konca."

Po triumfe neskrýval nesmiernu radosť ani Rančík, ktorý sa vo veku tridsaťštyri rokov premiérovo predstavil v najvyššej slovenskej súťaži. "Je to super, keď som vstúpil do Interu, tak sa mi ani nesnívalo, že budem mať možnosť bojovať o titul. V premiérovej sezóne v najvyššej slovenskej súťaži sa mi podarilo dotiahnuť to do víťazného konca. Bola to veľmi zvláštna, emotívna a nakoniec aj úspešná sezóna," uviedol.

BASKETBAL: M. Rančík: Je to fantastické





"Máme za sebou dlhú a ťažkú cestu, mali sme veľa problémov so zraneniami starších hráčov a taktiež hráčov, ktorí pred sezónou nehrali viac než rok. No nakoniec sme tam, kde sme chceli byť, sme majstri. Chcem sa poďakovať manažmentu tímu a všetkým hráčom," tešil sa chorvátsky tréner Bratislavčanov Aramis Naglič. "Vo finálovej sérii bol kľúčový tretí zápas, keď sme ukázali Komárnu, že aj doma môžu prehrať. Druhý zlomový moment bol v šiestom stretnutí, keď sme otočili zápas a vstali z hrobu," dodal.

Podľa krídelníka Komárna Mareka Kozlíka taktiež rozhodli väčšie skúsenosti bratislavského tímu. "V tom mali určite navrch. Táto séria bola veľmi vyrovnaná a veľmi emotívna. Pre mňa osobne to bola asi jedna z najlepších, v akej som si zahral, až na to, že sme nakoniec prehrali," uviedol smutný Kozlík.

Podľa domáceho trénera Františka Róna sa rozhodujúci duel definitívne zlomil 21 sekúnd pred koncom, keď hosťujúci Alando Tucker premenil trojkový pokus a poslal svoj tím do vedenia 79:75, ktoré už domáci nestihli dohnať. "Bol to rozhodujúci moment, pretože Tucker tak odpovedal na trojbodový zásah nášho Kozlíka a krátko pred koncom im vrátil vedenie. Tam sa to zlomilo," uviedol Rón, ktorý má na konte už niekoľko finálových účastí i titulov s Pezinkom a Levicami. "Bolo to asi najvyrovnanejšie finále extraligy. Nie len preto, že sa skončilo 4:3, ale aj jednotlivé zápasy boli veľmi tesné. Napriek prehre môžeme zhodnotiť sezónu úspešne, pretože sme vyhrali Slovenský pohár a aj v tomto finále sme ukázali, že vieme hrať výborný basketbal. Sme smutní, ale taký je šport, vyhrať môže len jeden," dodal.

BASKETBAL: Tréner Komárna F. Rón: V siedmom zápase treba viac bojovať




BASKETBAL: Tréner BK Inter Bratislava: A. Naglič: Celé finále bolo výborné, ďakujem hráčom