Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Investori z Ázie majú záujem o Reebok

Jamajský šprintér Usain Bolt Foto: TASR/AP

Podľa denníka Wall Street Journal hongkonská spoločnosť Jynwel Capital a investičné fondy z emirátu Abú Zabí plánujú ponúknuť za Reebok približne 2,2 miliardy USD (1,72 miliardy eur).

Berlín 20. októbra (TASR) - Hodnota akcií nemeckého výrobcu športovej obuvi a oblečenia Adidas vzrástla dnes zhruba o 6 % potom, ako sa objavili informácie, že skupina investorov uvažuje o podaní ponuky na jeho značku Reebok. Informovali o tom agentúra Reuters a server BBC.

Podľa denníka Wall Street Journal hongkonská spoločnosť Jynwel Capital a investičné fondy z emirátu Abú Zabí plánujú ponúknuť za Reebok približne 2,2 miliardy USD (1,72 miliardy eur). Informácia je veľmi dobrou správou pre akcie Adidasu, ktorých cena tento rok klesla už o 40 %.

Nemecká spoločnosť kúpila Reebok v roku 2005 s cieľom posilniť svoju pozíciu v Spojených štátoch, kde vládne americká firma Nike. Aj keď táto akvizícia sa spočiatku ukazovala ako úspešná, neskôr sa Reeboku prestalo dariť a podiel Adidasu na tomto trhu v posledných rokoch klesol. Naopak, v prípade Nike výrazne vzrástol.

Adidas tento rok opakovane zhoršil svoje prognózy v oblasti hospodárskych výsledkov, čo viedlo na trhoch k špekuláciám, že na firmu by sa mohol vyvinúť tlak, aby so súčasnou situáciou niečo urobila. Minulý mesiac nemecké médiá informovali, že niekoľko hedžových fondov vrátane Knight Vinke, Third Point a TCI uvažuje o kúpe podielov v Adidase s cieľom prinútiť manažment k výrazným zmenám. Ich súčasťou by bol aj predaj divízie Reebok.