Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Ír Hickey rezignoval na post v exekutíve MOV

Na archívnej snímke z 11. júna 2015 je írsky člen exekutívy Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a šéf Európskych olympijských výborov Patrick Hickey. Foto: TASR/AP

Hickey čelí obvineniu, že ako šéf Írskeho olympijského výboru predal vstupenky na OH 2016 tretej strane za podhodnotené ceny a sám sa z toho obohatil.


Ženeva 10. septembra (TASR) - Ír Patrick Hickey rezignoval na jeho post vo výkonnom výbore Medzinárodného olympijského výboru (MOV). Je to reakcia na jeho škandál s predajom vstupeniek počas minuloročných OH v Rio de Janeiro.

MOV na sociálnej sieti oznámil, že 72-ročný Hickey "rezignoval s okamžitou platnosťou, keďže chce chrániť MOV". Medzitým sa chce obhajovať a očistiť si meno "riadneho člena MOV". Riadiaci orgán uviedol, že jeho nástupcu určí nadchádzajúce zasadanie výkonného výboru v Lime.

Hickey čelí obvineniu, že ako šéf Írskeho olympijského výboru predal vstupenky na OH 2016 tretej strane za podhodnotené ceny a sám sa z toho obohatil. Priamo v Brazílii ho počas olympiády minulý rok zatkla polícia a obvinili ho z krádeže, úniku daní, sprenevery a ďalších trestných činov. Za mrežami strávil dva týždne, potom sa mohol vrátiť do Írska.