Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Šport

Isinbajevová sníva o prekonaní Bubku

Ruská atlétka Jelena Isinbajevová Foto: TASR/AP

Cieľom ruskej skokanky o žrdi Jeleny Isinbajevovej je stať sa prvou ženou, ktorá získa tri olympijské medaily v rade.

Londýn 27. apríla (TASR) – Dvojnásobná olympijská víťazka v skoku o žrdi Jelena Isinbajevová sa pred štartom na tohtoročných olympijských hrách v Londýne predstaví na troch podujatiach. V piatok o tom informoval zdroj blízky Isinbajevovej.

Ruska bude 4. júla súťažiť na mítingu vo francúzskom Reims, 10. júla nebude chýbať v Sotteville a o desať dní neskôr je v jej programe Monako. Naopak jej účasť na podujatiach v Štokholme a Bruseli, ktoré sa uskutočnia až po olympiáde, je zatiaľ nejasná.

Dvadsaťdeväťročná olympijská šampiónka z hier 2004 v Aténách a 2008 v Pekingu je prvou ženou, ktorá prekonala hranicu päť metrov. Na svetovom šampionáte 2009 v Berlíne sa jej nepodarilo skočiť základnú výšku a po štvrtom mieste na halových majstrovstvách sveta 2010 si vzala 11-mesačnú prestávku. Očividne sa však vrátila vo forme, keď na halovom šampionáte v Štokholme skočila 501 cm. Jej cieľom je stať sa prvou ženou, ktorá získa tri olympijské medaily v rade. Okrem toho chce prekonať legendárneho ukrajinského skokana Sergeja Bubku, ktorý vylepšil svetový rekord 35-krát. Isinbajevová má na svojom konte zatiaľ 30 vylepšení svetového rekordu.

"Sergej bol vzorom a hviezdou v časoch, keď som začínala. Už od začiatku bolo mojím cieľom vylepšiť svetový rekord 36-krát. Stále to mám v hlave a myslím, že to môžem dokázať," uzavrela Ruska.