Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Iuventa prehrala s Brašovom aj v odvete a v Pohári EHF končí

Alžbeta Polláková,Iuventa Michalovce Foto: TASR/Milan Kapusta

Už v 8. minúte viedlo rumunské družstvo o štyri góly.

Brašov 23. novembra (TASR) - Hádzanárky Iuventy Michalovce v tohtosezónnej edícii Pohára EHF končia. V odvete 3. kola prehral úradujúci slovenský šampión na palubovke rumunského tímu ASC Corona 2010 Brašov 27:34 a keďže neuspel ani v prvom zápase doma 28:31, do osemfinále postúpil Brašov.

Iuventa sa v dueli musela zaobísť bez slovenskej reprezentantky Dominiky Horňákovej. Pivotka si v sobotu počas tréningu už v Brašove zranila členok a putovala do nemocnice. Vyšetrenie zlomeninu vylúčilo, ale podrobnejšiu diagnózu určí až vyšetrenie magnetickou rezonanciou po návrate na Slovensko. Horňáková figuruje v nominácii SR na záverečnú prípravu pred decembrovými ME v Maďarsku a Chorvátsku. Zverenky kouča Dušana Poloza majú zraz v pondelok.

Domáce boli favoritom a túto pozíciu potvrdzovali od úvodných minút. Už v 8. minúte viedlo rumunské družstvo o štyri góly (6:2). Michalovčanky sa proti Brašovu ťažko presadzovali a ich gólová strata sa postupne zväčšovala. Do prestávky si hráčky Brašova vytvorili pohodlný šesťgólový náskok (18:12).

Aj druhé dejstvo bolo pod taktovkou rumunského celku, krátko po zmene strán viedol už o osem gólov 23:15. Zverenky trénera Borysa Petrovského sa snažili korigovať, no Brašov si výrazný náskok bez problémov udržiaval (32:24). Domáce už v závere nijakú drámu nedopustili a po víťazstvách 31:28 a 34:27 postúpili cez Iuventu do osemfinále Pohára EHF.

Pohár EHF - odveta 3. kola:
ASC Corona 2010 Brašov - Iuventa Michalovce 34:27 (18:12)

/prvý zápas 31:28, do osemfinále postúpil Brašov/

Najviac gólov Brašova:
Bradeanuová 8, Chiperová 6, Zamfirová 5. Zostava a góly Iuventy: Gubiková, Krebsová - Kučerová 4, Holešová, Szöllosiová 2, Vargová 1, Geričová, Habánková 5, Nagyová, Wollingerová 6, Krasková 1, Bačíková, Trehubová 6, Levčenková 2.

Rozhodovali:
Praštalová a Todorovičová (obe BaH), 7m hody: 6/6 - 4/4, vylúčené: 3:4, 1000 divákov.

Hlas po zápase (zdroj: iuventa-zhk.chemkostavarena.sk):
Borys Petrovskyj, tréner Iuventy Michalovce:
"Citeľne nám chýbala pivotka Horňáková, ktorá nemohla zasiahnuť do hry pre zranenie členka. Šancu dostali mladé hráčky, ktoré bojovali, ale bolo vidieť rozdiel v kvalite, keďže hrali proti rumunským reprezentantkám. V druhom polčase sme pri narastajúcom vedení domácich zmenili obranu. Zafungovalo to, začali sme doťahovať, ale už bolo málo času. Z výsledkov oboch duelov je zrejmé, že postúpil tentoraz lepší tím Brašova, ktorý môže pomýšľať aj na celkový triumf v Pohári EHF."