Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Hádzanárky Iuventy vyhrali rekordný desiaty titul, porazili Šaľu

Olga Perederyj z Michaloviec (vľavo) v treťom zápase finále play off WHIL HK Slovan Duslo Šaľa - Iuventa Michalovce 26. mája 2017 v Šali. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Pre Michalovce je to už siedmy titul v jednej sérii a s desiatimi celkove sa v historickej tabuľke osamostatnili od svojho súpera zo Šale (9)

Šaľa 26. mája (TASR) - Hádzanárky Iuventy Michalovce získali rekordný desiaty titul majsteriek Slovenska. V piatkovom treťom dueli finálovej série národnej vetvy play off WHIL triumfovali na palubovke Slovana Duslo Šaľa 28:18 a na zápasy vyhrali suverénne 3:0.

Zverenky trénera Františka Urbana vybojovali štvrtýkrát za sebou "treble", okrem národného titulu v tejto sezóne opäť kraľovali aj v dlhodobej česko-slovenskej súťaži WHIL a v Slovenskom pohári. Pre Michalovce je to už siedmy titul v jednej sérii a s desiatimi celkove sa v historickej tabuľke osamostatnili od svojho súpera zo Šale (9).



Šaľa v snahe predĺžiť finálovú sériu odštartovala s chuťou a odhodlane. Skóre otvorila zo sedmičky Klučková a v 9. minúte po presnom zásahu Pócsíkovej to bolo 5:2 z pohľadu domácich. Michalovčanky ale odpovedali šnúrou štyroch gólov a v 21. minúte Habánková zvýšila už na 9:6 pre obhajkyne titulu. Pružná obrana Iuventy robila domácim problémy a po góle Perederijovej na 11:6 si kouč Šale zobral oddychový čas. Jeho zverenky "ožili" iba na chvíľu, do kabín išli s výyrazným päťgólovým mankom (8:13).



Iuventa v bránke s pozornou Medveďovou si po zmene strán držala pohodlný náskok a po trojgólovej sérii ho strelecky aktívna Perederijová v 42. minúte zvýšila už na 17:10. Michalovce tak pevným krokom kráčali k tretiemu víťazstvu vo finále, hoci domáce ešte boj nevzdali a v záverečnej štvrťhodine vyskúšali aj hru bez brankárky. V ofenzíve sa ale trápili a desať minút pred koncom ich strata nabrala osemgólový rozmer (13:21). Iuventa mala tretí zápas až do záverečného hvizdu pevne v rukách a finále ukončila v najkratšom možnom čase.

Tretie finále play off o majstra SR hádzanárok:

HK Slovan Duslo Šaľa - Iuventa Michalovce 18:28 (8:13)

zostavy a góly:

Duslo:
Krebsová, M. Ladicsová, Haladíková - Trochtová 4, Rácková 1, Klučková 3/2, Špendlová, B. Königová, Pócsíková 2, Tulipánová, I. Bahylová 2, Tisajová, Blehová 1, Veselková 1, Bujnochová 4

Iuventa: Medveďová, Lafuenteová - Černovová 3, M. Holešová 2, V. Kišíková, Rebičová 2, S. Nagyová 1, Habánková 7/1, Wollingerová 3, Dziurová 1, Dubovcovová 3, Bajčiová, Perederijová 6

Rozhodovali: Mandák, Rudinský, vylúčenia: 1:5, 7m hody: 2/2- 3/1, 700 divákov

/na zápasy: 0:3, Iuventa obhájila majstrovský titul/

Hlasy po zápase

Michal Lukačín, tréner Šale: "Paradoxom je, že sme v Michalovciach odohrali lepšie zápasy ako ten dnešný doma. Prehra o desať gólov je vysoká, ale celkovo sa nemáme za čo hanbiť a odohrali sme super sériu. Chceli sme ísť vyššie ako na druhé miesto, ale Iuventa v sezóne neprehrala v našej súťaži ani jeden duel a to určite nie je náhoda. Skúsene si to postrážili v každom zápase."

František Urban, tréner Iuventy: "Som šťastný, že sme to zvládli v troch zápasoch. Máme desiaty titul a obrovské poďakovanie patrí každej jednej hráčke za to, čo predvádzali celú sezónu. Skončili sme ju bez prehry na domácej scéne a výkony boli ešte lepšie ako v predchádzajúcich rokoch. Dnes nám v treťom finále síce úvody oboch polčasov nevyšli ideálne, ale celkovo to bol z našej strany skvelý zápas. Vo finálovej sérii mi bolo najťažšie pri sedmičkách v prvom dueli, doma sme boli pod tlakom a vytrpeli sme si svoje. Do Šale sme sa zodpovedne pripravovali a na palubovke to bolo vidieť."

Veronika Habánková, najlepšia strelkyňa Iuventy (7 gólov): "Vychádzali sme zo zabezpečenej obrany a podržala nás v bránke Aďa Medveďová, ktora dnes predviedla jeden z najlepšich výkonov v sezóne. Takže sme to dnes zvládli parádne. Oslavy budú určite do noci, pred nimi nás ešte čaká spoločná večera. Sezóna sa ťažko dala zvládnuť lepšie, možno sme mohli nestratiť body za remízy v Moste a dosiahnuť ešte viac na európskej scéne."

Patrícia Wollingerová, Iuventa: "Som veľmi šťastná. Prvé dva zápasy doma boli pre nás ťažšie, našťastie sme ten dramatický prvý na sedmičky vyhrali. Tretie finále v Šali nám vyšlo, keď sme sa sústredili na obranu, tak sa súperky vôbec nevedeli presadiť. Išli sme sem s tým, že vyhráme už v piatok a snažili sme sa dať do toho všetko. Sme super kolektív, makali sme celý rok pre tento úspech a teraz to spolu oslávime."

Adriana Medveďová, brankárka Iuventy: "Pár minút nám dnes trvalo, kým sme sa rozbehli, ale dôležité je, že sme sa rozbehli a dotiahli to do výrazného víťazstva. Máme titul, vedenie a aj my hráčky môžeme byť so sezónou absolútne spokojné. Pre mňa to bola víťazná rozlúčka s dresom Michaloviec."

Karin Bujnochová, Šaľa: "Dnes sme možno až príliš chceli a to sa nám nevyplatilo. Fanúšikom sme chceli ukázať, že máme na to zdolať Michalovce a to sa nám bohužiaľ nepodarilo. Prvý finálový duel v Michalovciach, ktorý sme prehrali až v rozstrele, budeme ešte dlho ľutovať. Vtedy sa k Iuvente priklonilo šťastie, no v ďalších stretnutiach ukázali, že sú lepším tímom a titul im patrí zaslúžene."


Prehľad doterajších majstrov Slovenska v hádzanej žien:


1993/94: Jaspol Partizánske

1994/95: Slovan Duslo Šaľa

1995/96: Slovan Duslo Šaľa

1996/97: Slovan Duslo Šaľa

1997/98: Slovan Duslo Šaľa

1998/99: HC SCP Banská Bystrica

1999/00: Slovan Duslo Šaľa

2000/01: Slovan Duslo Šaľa

2001/02: Slovan Duslo Šaľa

2002/03: ŠK Zekon PSJ Chemkostav Michalovce

2003/04: Slovan Duslo Šaľa

2004/05: Slovan Duslo Šaľa

2005/06: Iuventa Michalovce

2006/07: Iuventa Michalovce

2007/08: ŠKP Bratislava

2008/09: ŠKP Bratislava

2009/10: ŠKP Bratislava

2010/11: Iuventa Michalovce

2011/12: Iuventa Michalovce

2012/13: Iuventa Michalovce

2013/14: Iuventa Michalovce

2014/15: Iuventa Michalovce

2015/16: Iuventa Michalovce

2016/17: Iuventa Michalovce