Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Iuventa získala brazílsku spojku Paizinhovú

Na snímke hráčky Iuventy sa tešia z titulu v Dunajskej Strede 18. mája 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Dvadsaťdvaročná stredná spojka prišla na Slovensko z tureckého klubu Yalikavak Spor Kulubu. Iuventa si služby niekdajšej najlepšej strednej spojky brazílskej ligy poistila na dve sezóny.

Michalovce 13. júna (TASR) - Hádzanársky klub Iuventa Michalovce sa rozšíri o druhú hráčku z Brazílie. Brankárku Nairu Almeidovú doplní od novej sezóny jej krajanka Andrezza Paizinhová. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

Dvadsaťdvaročná stredná spojka prišla na Slovensko z tureckého klubu Yalikavak Spor Kulubu. Iuventa si služby niekdajšej najlepšej strednej spojky brazílskej ligy poistila na dve sezóny. V klube na svojom poste nahradí odchádzajúcu slovenskú reprezentantku Vladimíru Bajčiovú.

Andrezza Paizinhová Sales dos Santos, ako znie celé jej meno, je odchovankyňa brazílskeho klubu Portugues do Recife. V tamojšej súťaži zaznamenala viacero úspechov na regionálnej i národnej úrovni, predstavila sa aj v mládežníckych reprezentačných tímoch svojej krajiny. Skúsenosti má aj zo Slovenska, kde sa v roku 2016 predstavila v brazílskom drese na MS do 18 rokov v Bratislave. V danom roku s reprezentáciou zvíťazila vo svojej vekovej kategórii na Panamerických hrách v Čile. Úspech si zopakovala aj o dva roky neskôr už v kategórii U20, v ktorej takisto reprezentovala Brazíliu na MS v Maďarsku.

Na konte má aj viaceré národné tituly v univerzitnej, mládežníckej i seniorskej kategórii. V Brazílii ju vyhlásili za najlepšiu strednú spojku v kategóriách do 16 i 18 rokov a neskôr sa stala aj najlepšou strednou spojkou v domácej súťaži. Posledné obdobie strávila v tureckej lige, kde účinkovala v kluboch Antalya Anadolu a Yalikavak Spor Kulubu. V tejto sezóne zaznamenala v sedemnástich zápasoch 98 gólov. "Paizinhová si prešla mládežníckymi reprezentáciami svojej krajiny, odkiaľ má dostatok skúseností. Tie naberala aj v tureckej lige, v ktorej patrila v poslednej sezóne k hlavným oporám svojho tímu. Je to hráčka, ktorá má v zápasoch veľa asistencií, čo sa od strednej spojky očakáva. Ale nemá tiež problém presadiť sa sama hrou jedna na jednu, alebo strelou zo zeme," uviedla športová riaditeľka Iuventy Michalovce Helena Aspriduová.