Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

J. Hlinka ukončil kariéru, stal sa športovým manažérom Sparty Praha

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Dlhoročný reprezentačný útočník po ukončení aktívnej činnosti pomôže v Sparte Praha športovému riaditeľovi Petrovi Tonovi.

Praha 31. mája (TASR) - Bývalý český hokejový reprezentant a majster sveta z roku 2001 Jaroslav Hlinka ukončil vo veku 42 rokov profesionálnu hráčsku kariéru. Informoval o tom portál hokej.cz.

Dlhoročný reprezentačný útočník po ukončení aktívnej činnosti pomôže v Sparte Praha športovému riaditeľovi Petrovi Tonovi. Vo svojom bývalom klube prevzal post športového manažéra. "Som veľmi rád, že ma Petr oslovil, a môžem pokračovať naďalej v Sparte. Už počas svojej kariéry som sa sem rád vracal, je to môj domov. Strávil som tu bez pár rokov doslova celý život," uviedol Hlinka pre oficiálny web pražského klubu.

Jaroslav Hlinka získal so Spartou štyri majstrovské tituly a stal sa jej historicky najproduktívnejším hráčom. Za "rudých" strelil 245 gólov a pridal 473 asistencií. Celkovo odohral v českej extralige 847 zápasov - 834 za Spartu a 13 za Plzeň. Zahral si aj v NHL za Colorado, v Rusku za Kazaň, vo Švédsku za Linköping a vo Švajčiarsku za Kloten. Okrem titulu majstra sveta z roku 2001 vybojoval s národným tímom aj striebro na MS 2006.