Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Jágr odchádza do Dallasu, za rok dostane 4, 55 mil. dolárov

Jarimír Jágr ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Jaromír Jágr odohral uplynulú sezónu v tíme Philadelpia Flyers a v 73 zápasoch nazbieral 54 bodov a strelil 19 gólov.

Dallas 4. júla (TASR) - Česká hokejová hviezda Jaromír Jágr bude v novej sezóne NHL pôsobiť v tíme Dallasu. Štyridsaťročný útočník sa s vedením Stars dohodol na ročnej zmluve garantujúcej mu plat 4,55 miliónov dolárov.

Jaromír Jágr odohral uplynulú sezónu v tíme Philadelpia Flyers a v 73 zápasoch nazbieral 54 bodov a strelil 19 gólov. Do NHL sa vrátil po tom, čo tri sezóny odohral v KHL.

Vo svojej zámorskej kariére NHL má na svojom konte 665 gólov, získal 1653 bodov a v tímoch Pittsburghu, Washingtonu, NY Rangers a Philadelphie odohral 1346 zápasov.

Jágra čaká vôbec prvý angažmán v tíme Západnej konferencie, ktorá je náročnejšia na cestovanie. Skúsený český hokejista by mal Dallasu pomôcť najmä v presilových hrách, ktoré boli veľkou slabinou texaského tímu. Spolu s Jágrom oživí ofenzívu ďalší veterán Ray Whitney, ktorý podpísal kontrakt na dva roky v hodnote 9 miliónov dolárov.

"Jaromír Jágr je bez debaty jedným z najlepších hráčov v histórii ligy. V uplynulej sezóne ukázal, že stále dokáže byť produktívny a platný pre svoj tím. Počítame s ním pre dva naše elitné útoky a veríme, že bude podporovať ofenzívu. Získanie hráča s takými kvalitami nás naozaj nesmierne teší," povedal generálny manažér Dallasu Joe Nieuwendyk.