Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Šport

Jalonen v Bratislave nespokojný s rozhodcami, pokuty sa nebojí

Jukka Jalonen Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa Jalonena chceli oba tímy hrať hokej, ale pri takom rozhodovaní to vraj išlo len veľmi ťažko.

Bratislava 5. decembra (TASR) - Tréner hokejistov SKA Petrohrad Jukka Jalonen bol po stredajšom zápase na ľade Slovana Bratislava spokojný so ziskom dvoch bodov za víťazstvo 3:2 po samostatných nájazdoch, nie už ale s výkonom rozhodcovskej štvorice.

"Bol to ťažký zápas pre obe mužstvá. Jednou z príčin bolo, že sa nám nepáčili rozhodcovia a myslím si, že aj môj kolega zo Slovana súhlasí," uviedol fínsky kouč na pozápasovej tlačovej konferencii. "Pri takom rozhodovaní sa hrá veľmi ťažko. Ak je faul, treba vylučovať, ak nie, netreba. Pri takom čudnom metre sa obom mužstvám hrá veľmi zle. Na našej strane boli štyri samostatné nájazdy, vo všetkých prípadoch nášho hráča faulovali a ani raz to rozhodcovia neposúdili ako faul. No vyhrali sme a s tým sme spokojní."

Podľa Jalonena chceli oba tímy hrať hokej, ale pri takom rozhodovaní to vraj išlo len veľmi ťažko. "Až v polovici stretnutia prišlo k prvému vylúčeniu. V štandardnom medzinárodnom zápase, napríklad na majstrovstvách sveta, by za ten čas rozhodcovia rozdali minimálne desať menších trestov."

Tréner aktuálneho lídra KHL si však nemyslí, že rozhodcovia boli na strane Slovana. "Rozhodovanie bolo zlé na obe strany. Opakujem, ak je porušenie pravidiel z ktorejkoľvek strany, musí nasledovať vylúčenie. Hrať presilovky i oslabenia sme mali aj my, ale celý čas sa hralo v plnom počte, nezávisle od toho, čo sa dialo na ľade. Púšťalo sa držanie hokejkou, podrazenia, všetko, čo sa len dalo. Máme technických hráčov, ktorým sa hrá ťažko, keď hrá súper takýmto spôsobom. Toto sú však povinní kontrolovať rozhodcovia, oni musia trestať nezávisle od toho, kto sa previní."

Na otázku, či sa za svoje slová nebojí trestu, Jalonen zareagoval: "Myslím si, že za pravdu by sa vo všeobecnosti malo odmeňovať. Prečo majú zo mňa ťahať peniaze, za moje skutočné hodnotenie rozhodcov? Ich práca bola zlá, to je čistá pravda. Možno to bol ich prvý zápas, ja neviem, v každom prípade sa nie dobre vyrovnali so svojou prácou."