Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Šport

Jalonen ďakuje Říhovi, podľa neho je KHL najsilnejšia súťaž na svete

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Podľa neho to, že jeho predchodcu odvolali v čase, keď sa mužstvo nachádzalo na líderskej pozícii, bolo veľkým prekvapením.

Petrohrad 3. decembra (TASR) - Nový hlavný tréner tímu KHL SKA Petrohrad Jukka Jalonen na krátkom brífingu po tréningu vyslovil vďaku svojmu predchodcovi Milošovi Říhovi. "Musím sa mu poďakovať za to, v akom dobrom stave mužstvo zostalo a s akým entuziazmom trénuje," vyjadril sa pre Sport-express fínsky kormidelník.

Podľa neho to, že jeho predchodcu odvolali v čase, keď sa mužstvo nachádzalo na líderskej pozícii, bolo veľkým prekvapením. "Manažment ale prijal riešenie, ktoré v ňom asi dlhšie dozrievalo a zrejme malo na to príčinu, ktorú ja nepoznám. Môjmu predchodcovi môžem naozaj len poďakovať za to, v akom stave som našiel mužstvo, ako pristupuje k tréningom a že patrí medzi najlepšie mužstvá. Mojou úlohou je pokračovať v načatom a v niektorých momentoch to ešte vylepšiť."

K samotnej KHL sa vyjadril, že po NHL patrí k druhej najsilnejšej súťaži na svete. "No v situácii, že v nej pôsobí teraz veľa hráčov z NHL, tak je momentálne najsilnejšou ligou na svete," zdôraznil Jalonen.