Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Janu Gantnerovú zradilo koleno, vyšiel jej tip na víťazku

Jana Gantnerová v cieli po prvej časti superkombinácie žien v alpskom centre Roza Chutor na XXII. zimných olympijských hrách v Soči v pondelok 10. februára 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Vzhľadom na bolesti si dá v najbližších dňoch oddych, zrejme vypustí sobotňajší super-G.

Roza Chutor 10. februára (TASR) - Slovenka Jana Gantnerová pomýšľala v pondelkovej superkombinácii na ZOH na umiestnenie v prvej dvadsiatke, jej plány ale zmarilo boľavé koleno.

Už v zjazde sa podpísalo na jej výkone, keď v konkurencii 39 lyžiarok figurovala na priebežnej 27. priečke s odstupom 4,56 s na líderku Juliu Mancusovú. V jednokolovom slalome mala výhodné štvrté štartové číslo, no vypadla po chybe krátko po medzičase, rovnako ako jej krajanka Kristína Saalová.

"Zjazd bol z mojej strany oveľa lepší ako vo všetkých tréningoch. Bohužiaľ, pred pár dňami som si na tréningu zranila koleno a obnovila problémy, ktoré som mala už v októbri. Včera som si dala voľno, koleno sme opichali, ale žiaľ, nepomohlo to. V zjazde to povolilo. Najmä v zákrutách som nohu cítila," smutne zhodnotila pre TASR Gantnerová.

Slovenská lyžiarka Jana Gantnerová počas zjazdu, prvej časti superkombinácie žien, v alpskom centre Roza Chutor na XXII. zimných olympijských hrách v Soči v pondelok 10. februára 2014.
Foto: TASR/Michal Svítok


Dvadsaťštyriročná zjazdárka sa predstavila na ZOH už v Turíne 2006, kde superkombináciu nedokončila, o štyri roky neskôr v disciplíne neštartovala. Napriek zdravotnej indispozícii chcela v alpskom centre Roza Chutor za každú cenu zabojovať. "Chcela som to skúsiť. Urobila som všetko pre to, aby som bola na štart pripravená. Bohužiaľ, zjazd bol tak náročný, že to koleno dostalo zabrať. Navyše trať bola mäkká, vládli tu pomerne vysoké teploty. V slalome som sa na šmykľavom ľade necítila stopercentne. Pri tak strmej a zľadovatenej piste bolo treba ísť naplno a nie iba na 50 percent," povzdychla si.

Gantnerová sa ukázala byť dobrou tipérkou, keď jej vyšli predpovede na zlatú i striebornú medailistku: "Tipovala som, že to vyhrá Maria Höflová-Rieschová. A na druhé miesto som favorizovala Rakúšanku Nicole Hospovú, čo mi tiež vyšlo." Vzhľadom na bolesti si dá v najbližších dňoch oddych, zrejme vypustí sobotňajší super-G. "Budem sa snažiť dostať do top formy pred slalomom, to by som za tých 10-11 dní mala zvládnuť. Budeme pracovať s doktorom aj s rôznymi terapeutickými pomôckami a snáď sa dovtedy dá koleno dokopy," verí.