Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

DEFINITÍVNE: Títo hokejisti nepomôžu Slovensku na majstrovstvách sveta

Na snímke brankár Jaroslav Janus (Slovan) v hokejovom zápase KHL medzi HC Slovan Bratislava - Torpedo Nižnij Novgorod 14. septembra 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Slováci vycestujú do Dánska v stredu.

Bratislava 4. apríla (TASR) - Slovenskú hokejovú reprezentáciou na májových majstrovstvách sveta definitívne neposilnia útočníci Marián Gáborík a Marko Daňo. V utorok o tom informoval portál cas.sk.

Tridsaťpäťročný Gáborík z Los Angeles Kings a o 13 rokov mladší Daňo z Winnipegu Jets už so svojimi klubmi nemôžu postúpiť do play off zámorskej NHL, no na šampionát aj tak nepocestujú. "Volal som dnes ráno s útočníkom Los Angeles Mariánom Gáboríkom. Ospravedlnil sa z reprezentácie, pretože má chronické problémy s kolenom a hrozí mu aj operácia. Marka tiež počas celej sezóny prenasledujú zranenia a najmä sa mu končí kontrakt. Agent mu preto neodporučil štart na šampionáte," povedal pre Nový Čas generálny manažér reprezentácie Róbert Švehla.

Definitívne nie už pred nimi povedali Marián Hossa a Tomáš Tatar. Svoju účasť na šampionáte naopak prisľúbili Andrej Sekera, Martin Marinčin, Marek Hrivík a Peter Cehlárik, ktorí sa k národnému tímu pripoja hneď po tom, čo sa im skončia klubové povinnosti. Aj ďalší slovenskí profiligisti sa vyjadrili smerom k MS kladne, niektorých však obmedzujú zdravotné problémy.

Janusa seklo. Kto pôjde na dvojzápas do Dánska?

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger musel spraviť pred odchodom na dvojzápas do Dánska zmenu na brankárskom poste. Jaroslava Janusa totiž vyradili zdravotné problémy a tak v stredu na dvojzápas pocestuje Samuel Baroš. Ten mal pôvodne hrať za olympijský výber v Poľsku.

"Jaroslav Janus má náhle zdravotné ťažkosti, seklo ho. V zostave ho nahradí Samuel Baroš. Verím, že to je posledná zmena, ktorú budeme musieť riešiť," povedal pre oficiálnu stránku Slovenského zväzu ľadového hokeja Cíger. Ten môže v Dánsku počítať aj so skúseným Júliusom Hudáčkom.

Slováci vycestujú do Dánska v stredu, o deň neskôr ich čaká prvý zápas v rámci Euro Hockey Challenge s domácou reprezentáciou v Odense (20.30 h), druhý je na programe v sobotu v Aalborgu (16.00 h). Olympijský tím sa v dňoch 7. a 8. apríla predstaví v dvojzápase s Poľskom v meste Krynica-Zdrój.

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie na pondelkový zraz pred prípravnými zápasmi v Dánsku (hockeyslovakia.sk):

brankári: Július Hudáček (Örebrö HK, Švéd.), Samuel Baroš (HKM Zvolen)

obrancovia: Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL), Ivan Švarný (Kärpät Oulu, Fín.), Peter Čerešňák (HC Škoda Plzeň, ČR), Martin Gernát (HC Sparta Praha, ČR), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha, ČR), Eduard Šedivý (HC Košice), Ján Brejčák (MODO Hockey, Švéd.)

útočníci: Martin Bakoš (Červená hviezda Kchun-lun, Čína/KHL), Michael Vandas (HC Vítkovice, ČR), Adam Lapšanský (Ravensburg Towerstar, Nem.), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR), Patrik Svitana (HK Poprad), Tomáš Hrnka (HC Škoda Plzeň, ČR), Miroslav Preisinger (HC Škoda Plzeň, ČR), Lukáš Cingeľ (HC Sparta Praha, ČR), Libor Hudáček (Örebrö HK, Švéd.), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha, ČR), Jakub Suja (HC Košice), Marek Bartánus (HC Košice), Patrik Lušňák (HKM Zvolen)

realizačný tím: Róbert Švehla (generálny manažér), Zdeno Cíger (tréner), Miroslav Miklošovič (asistent trénera), Július Šupler (asistent trénera), Peter Kosa (tréner brankárov), Rastislav Ladecký (výstrojový manažér), Róbert Bereš (kondičný tréner), Viktor Fábik, Andrej Foltýn (fyzioterapeuti), Ľuboš Ondrejka (masér), František Okál (lekár), Igor Andrejkovič (videoanalytik), Roman Ulehla (team manažér)