Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Japonec Kagawa podpísal s Manchesterom United štvorročný kontrakt

Šindži Kagawa Foto: TASR/AP

Prestupová čiastka za ofenzívneho stredopoliara a krídelníka sa pohybuje okolo 12 miliónov libier.

Manchester 22. júna (TASR) - Anglický futbalový klub Manchester United definitívne dotiahol do tímu japonského reprezentanta Šindžiho Kagawu z Borussie Dortmund.

Ázijský legionár sa na Old Trafforde podrobil zdravotným testom a s "červenými diablami" podpísal štvorročný kontrakt.

"Verím, že sa rýchlo udomácni v našom mužstve, zvykne si na náš štýl a bude platným hráčom," povedal na margo novej akvizície škótsky tréner Alex Ferguson.

"Už sa neviem dočkať toho, ako sa stretnem s tímom a začnem hrať," uviedol Kagawa.

Prestupová čiastka za ofenzívneho stredopoliara a krídelníka sa pohybuje okolo 12 miliónov libier. Dvadsaťročný futbalista si môže prilepšiť o ďalších 5 miliónov na prémiách v závislosti od svojich výkonov a dosiahnutých športových úspechoch.

Kagawa, ktorý v lete 2010 prišiel do Dortmundu za 350.000 eur z druholigového japonského klubu Cezero Osaka, zaznamenal v uplynulej bundesligovej sezóne 13 gólov v 31 ligových dueloch.

Napriek obhajobe nemeckého titulu sa necítil v Dortmunde spokojný a kriticky sa vyjadril najmä na adresu spoluhráča a najlepšieho kanoniera tímu Roberta Lewandovského, ktorý podľa neho nehrá kolektívne a finálnu fázu rieši príliš individuálne.

Japonský internacionál sa stal druhým ázijským futbalistom v kádri anglického vicemajstra, v ktorom už pôsobí Kórejčan Park Ji-Sung. Manchester United podobne ako FC Liverpool má na ázijskom kontinente mohutnú podporu priaznivcov a obdivovateľov.