Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Jarovi znížili dištanc, štipanec do zadku ho ale bude stáť finále

Na snímke vľavo uruguajský útočník Edinson Cavani kričí na čílskeho hráča Gonzala Jaru (vľavo) vo štvrťfinále Copa America Čile - Uruguaj (1:0) v čílskom Santiagu 25. júna 2015. Disciplinárna komisia Juhoamerickej futbalovej konfederácie uviedla, že prešetrí nešportové správanie sa čílskeho obrancu Gonzala Jaru v stredajšom štvrťfinálovom zápase na Copa America. Televízne zábery usvedčili Jaru, ako Cavaniho chytil za zadnicu a niečo mu zašepkal do ucha. Uruguajčan na to nahnevane zareagoval zdvihnutím ruky, ktorá zasiahla Jaru do tváre. Ten sa teatrálne zvalil na zem a arbiter Cavaniho po druhej žltej karte vylúčil. Foto: TASR/AP/Ricardo Mazalan

Futbalista v noci na utorok absentoval v semifinálovom zápase, kde Čile vďaka dvom gólom Eduarda Vargasa zdolalo Peru 2:1.

Santiago 30. júna (TASR) - Disciplinárna komisia Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL) znížila dištanc pre čílskeho reprezentanta Gonzala Jaru z troch na dva zápasy. Nič to však nemení na tom, že skúsený obranca príde o sobotňajšie finále Copa America proti víťazovi duelu medzi Argentínou a Paraguajom.

Jara vo štvrťfinálovom zápase, v ktorom domáce Čile zdolalo obhajcov titulu z Uruguaja 1:0, vyprovokoval Edinsona Cavaniho. Ten sa porúčal z ihriska za úder do jeho tváre, no televízne zábery usvedčili Jaru, ako Cavaniho chytil za zadnicu a niečo mu zašepkal do ucha. Uruguajčan na to nahnevane zareagoval zdvihnutím ruky, ktorá zasiahla Jaru do tváre. Ten sa teatrálne zvalil na zem a arbiter Cavaniho po druhej žltej karte vylúčil.

"Po Jarovom odvolaní sme sa rozhodli zredukovať výšku trestu za nešportové správanie na dva zápasy a znížiť pokutu zo 7500 na 5000 dolárov," uvádza sa vo vyhlásení CONMEBOL-u, ktoré sprostredkovala agentúra Reuters. Jara v noci na utorok absentoval v semifinálovom zápase. Čile v ňom vďaka dvom gólom Eduarda Vargasa zdolalo Peru 2:1 a je už iba krok od historického prvého triumfu na šampionáte Južnej Ameriky .