Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Jarná časť Niké ligy odštartuje 9. februára šlágrom Žilina - Slovan

Na snímke zľava Mario Sauer (Žilina) a David Strelec (Slovan) bojujú o loptu v zápase 8. kola futbalovej Niké ligy ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina v Bratislave v nedeľu 24. septembra 2023. Foto: TASR/Pavel Neubaeur

Základná časť sa dohrá štyrmi kolami (19. – 22. kolo), potom sa tabuľka rozdelí na dve polovice. Boj o prvú šestku sľubuje zaujímavú zápletku.

Bratislava 28. decembra (TASR) - Jarná časť futbalovej Niké ligy 2023/2024 odštartuje v piatok 9. februára šlágrom, v ktorom druhý tím tabuľky MŠK Žilina vyzve lídra súťaže a úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava (17.30 h). Základná časť sa dohrá štyrmi kolami (19. – 22. kolo), potom sa tabuľka rozdelí na dve polovice.

Boj o prvú šestku sľubuje zaujímavú zápletku. Až štyri tímy, na 4. – 7. priečke, majú totiž zhodne po 29 bodov a na účasť medzi šiestimi najlepšími "poškuľujú" aj Ružomberok a Skalica na ôsmom, resp. deviatom mieste. Slovan má už účasť v hornej šestke istú, Žilina i Trnava sú k nej veľmi blízko. Posledné kolo základnej časti, resp. 22. kolo Niké ligy sa hrá celé v rovnakom termíne, a to v sobotu 2. marca o 17.00 h.

Jarná časť Niké ligy ponúkne celkovo 84 zápasov v základnej časti a nadstavbe. Záverečné 32. kolo, resp. 10. kolo nadstavby, je na programe 18. mája. Po ňom nasledujú ešte baráž o udržanie sa v Niké lige či potenciálne aj play off o Európsku konferenčnú ligu.

"Liga je dramatická, a to je dobre. Hrá sa o majstra, o zotrvanie v súťaži, o hornú šestku, ale aj o miestenky v pohárovej Európe, ktoré sú pre kluby atraktívne. Siedmu sezónu po sebe vidíme v praxi správnosť rozhodnutia zavedenia nového modelu súťaže, ktorý rozdeľuje sezónu na základnú časť a nadstavbu. Vytratil sa takzvaný hluchý stred, vidíme viac zápasov, v ktorých o niečo ide. Pamätáme si, aké dramatické to bolo uplynulú sezónu v boji o majstra. Veríme, že to bude mať tú správnu šťavu aj na jar a že uvidíme množstvo zápasov, ktoré budú takpovediac na krv. To predsa chcú vidieť fanúšikovia," povedal pre oficiálnu webstránku Niké ligy prezident Únie ligových klubov (ÚLK) Ivan Kozák.



Program 19. kola Niké ligy:

piatok 9. februára


17.30 Žilina – Slovan (Voyo, Nova Sport)

sobota 10. februára

15.00 FC ViOn – MFK Dukla (Voyo)

15.00 DAC 1904 – Skalica (Voyo)

15.00 Podbrezová – Zemplín (Voyo)

15.00 Ružomberok – Spartak (Voyo)

nedeľa 11. februára

17.30 Trenčín – Košice (Voyo, Dajto)