Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

JASNÁ: Pre silný vietor zrušili obrovský slalom, pôjde sa v pondelok

Na snímke silný nárazový vietor na štarte obrovského slalomu v Jasnej (do 30m/s) v sobotu 5. marca 2016. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V hornej časti trate dosahoval vietor silu viac ako 30 m/s. Správu aktualizujeme.

Jasná 5. marca (TASR/Teraz.sk) - Obrovský slalom Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní sa v sobotu v Jasnej neuskutočnil. Štart pretekov znemožnil silný vietor, ktorý v hornej časti trate dosahoval silu viac ako 30 m/s.

Na snímke silný nárazový vietor na štarte obrovského slalomu v Jasnej (do 30m/s) v sobotu 5. marca 2016.
Foto: TASR - Pavel Neubauer


Boj s vetrom

Organizátori v slovenskom stredisku najskôr pre nepriaznivé poveternostné podmienky posunuli štart prvého kola o hodinu neskôr na 11.30 h zo zníženého štartu.

S vetrom bojujeme! Po nariadení rozhodcov meníme štandardné kĺbové bránky za pevné, ktoré odolajú silnejšiemu vetru. #WorldCupJasnaFighting the wind! Switching flex poles for rigid ones!

Zveřejnil(a) Ski World Cup Jasná dne 5. březen 2016


Intenzita vetra ale neutíchala a tak jury preteky úplne zrušila. V obrovskom slalome sa na štart mala postaviť aj dvojica domácich reprezentantiek Petra Vlhová a Barbara Kantorová. "Je to veľká škoda, lebo trať bola pripravená fantasticky. Problém spôsoboval naozaj iba vietor, v ktorom sa nedalo ísť," zdôraznila vedúca pretekárka obrovského slalomu SP, Rakúšanka Eva-Maria Bremová.



Náhradný termín

Predstavitelia Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) po porade s organizátormi ešte v sobotu oficiálne potvrdili preloženie pretekov, s plánom štartov kôl o 10.00, resp. o 13.00.



Diváci, ktorí mali zakúpené vstupenky, dostávali pri odchode z cieľového areálu návratky, ktoré budú platiť ako vstupenka aj v pondelok. Organizátori o platnosti dnešných lístkov v náhradnom termíne informovali po zrušení pretekov aj na facebookovej stránke.

Tak bohužiaľ, dnešný pretek je zrušený z dôvodu veľmi silného vetra. :( Náhradný pretek sa bude s najvyššou pravdepodobnosťou konať v pondelok 07. 03. 2016!Due to very strong wind today´s race is cancelled. :(

Zveřejnil(a) Ski World Cup Jasná dne 5. březen 2016


Zároveň však priorita zostáva na slalome, takže ak by sa ten nemohol odjazdiť v nedeľu, tak v pondelok by mali husté bránky prednosť pred obrovským slalomom.