Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 10. jún 2024Meniny má Margaréta
< sekcia Šport

Jasnovidecké prasa predpovedá víťazstvo Poliakov a Rusov

Prasa Foontik Foto: TASR/AP

Prasa Foontik si vyberá kukuričné zrno z dvoch mís označených vo farbách krajín, ktoré proti sebe nastúpia.

Kyjev 8. júna (TASR) - "Jasnovidecké prasa", ktoré má v Kyjeve predpovedať výsledky zápasov európskeho futbalového šampionátu, vybralo v piatok za víťazov prvých duelov Poľsko a Rusko. Nadviazalo tak na chobotnicu, ktorá počas majstrovstiev sveta v Juhoafrickej republike úspešne tipovala výsledky viacerých zápasov.

Chobotnica Paul, ktorá medzičasom uhynula, získala slávu v roku 2010, keď úspešne predpovedala víťaza každého zo siedmych zápasov Nemecka na svetovom šampionáte. Nemecký hlavonožec vo svojom akváriu v Oberhausene určil aj víťaza finálového zápasu medzi Španielskom a Holandskom, opäť správne. Chobotnica si vyberala potravu zo škatuliek označených farbami víťazných mužstiev.

Podobným spôsobom určuje víťaza aj prasa, fanúšikmi nazvané "Foontik". Vyberá si kukuričné zrno z dvoch mís, ktoré sú označené vo farbách krajín, ktoré proti sebe nastúpia.

Reprezentačný tím Poľska zahájil šampionát piatkovým zápasom vo Varšave proti víťazom ME 2004 z Grécka. V A-skupine neskôr odohrá zápas aj Rusko s Českom.