Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Jazdectvo: Športový súd zamietol odvolanie Írov po bizarnom incidente

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Írsky reprezentant Cian O'Connor mal na ME čistú jazdu až do momentu, keď jeho trať preťal jeden z organizátorov v žltom tričku.

Zürich 4. januára (TASR) - Írske parkúrové jazdectvo nebude mať na tohtoročných OH v Riu de Janeiro zastúpenie v skokovej súťaži družstiev. Športový arbitrážny súd v Lausanne (CAS) v pondelok zamietol sťažnosť Írov voči zmene výsledkov po bizarnom incidente na vlaňajších majstrovstvách Európy.

Írsky reprezentant Cian O'Connor mal na ME čistú jazdu až do momentu, keď jeho trať preťal jeden z organizátorov v žltom tričku. Jeho kôň v dôsledku toho zhodil ďalšiu prekážku, čo v konečnom dôsledku stálo ostrovný tím miestenku na OH. V olympijskej kvalifikácii skončil o jedno miesto nižšie ako postupujúce Španielsko. Ak by O'Connor dokončil parkúr bez chyby, poradie by bolo opačné a Íri by sa kvalifikovali na olympiádu.

Odvolanie Írov už predtým zamietla Medzinárodná jazdecká federácia a neuspeli ani na CAS. Arbitrážny súd vydá vysvetlenie k zamietnutiu sťažnosti v najbližších týždňoch, informovala agentúra Reuters.