Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

V Šamoríne sa konajú ME mladých jazdcov, juniorov a detí v skokoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Účastníci budú súperiť o medaily od utorka 8. augusta do nedele 13. augusta. Prvý medailový ceremoniál detí je naplánovaný na štvrtkové popoludnie 10. augusta.

Šamorín 7. augusta (TASR) - Športový areál x-bionic® sphere v Šamoríne privíta európsku jazdeckú špičku v skoku na koni v kategóriách mladých jazdcov, juniorov a detí. FEI majstrovstvá Európy sa začnú už v pondelok o 19.00 h otváracím ceremoniálom.

História šampionátu juniorov siaha do roku 1952, mladých jazdcov zaradili do programu v roku 1981 a deti o niekoľko rokov neskôr. Európske talenty si zmerajú sily v individuálnych aj tímových súťažiach. Na vrcholnom podujatí sa predstaví 313 účastníkov z 33 krajín, Slovensko ako organizátor má šesť zástupcov. "Náš hlavný cieľ je dosiahnuť čo najlepší výsledok, zviditeľniť Slovensko a Slovenskú jazdeckú federáciu. Myslím si, že účasť na šampionáte je k nezaplateniu, jazdec má možnosť získať skúsenosti a nasať neopakovateľnú atmosféru," povedal v tlačovej správe hlavný tréner slovenskej reprezentácie Jan Hoste.

V kategórii juniorov zabojuje štvorica Michaela Ješková (Al Asil Liptovský Mikuláš) s koňom Cara Kann, Petronela Neuschlová (CARPAT. EQUINE CENTRE Plavecké Podhradie) s koňom Ekita, Vanessa Porazíková (JK TJ Slávia STU Bratislava) s koňom Armagedon S a Sára Štangelová (K.M.D. parcuors TEAM Šamorín) s koňom Chacco Blue Diamond. Medzi deťmi budú štartovať Tereza Gulášová (JK EPONA Mútnik Liptovský Mikuláš) s koňom Kalut a Nina Ševčechová (CJŠ Bernolákovo) s koňom Amphion D. "Ťažko špecifikovať, čo budeme považovať za úspech. Pre juniorov a deti je vzhľadom na ťažkú konkurenciu úspech už kvalifikácia na ME a sme na to patrične hrdí. V každom prípade, veríme v čo najlepší úspech pri zachovaní fair play a držíme našim jazdcom palce," dodal Hoste.

Účastníci budú súperiť o medaily od utorka 8. augusta do nedele 13. augusta. Prvý medailový ceremoniál detí je naplánovaný na štvrtkové popoludnie 10. augusta. Vstup pre verejnosť je všetky dni zdarma.