Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

V piatok v Senci ocenia najlepších hráčov Corgoň ligy

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Do hlasovania o najlepšiu Jedenástku jubilejného 20. ročníka Corgoň ligy sa zapojilo 21 futbalových odborníkov.

Bratislava 4. júla (TASR) - Tretí rok za sebou sa týždeň pred štartom nového ročníka Corgoň ligy 2013/2014 uskutoční v Senci slávnostné vyhlásenie najlepších za uplynulú sezónu. Organizátorom je Únia ligových klubov (ÚLK) ako riadiaci orgán dvoch najvyšších futbalových súťaží na Slovensku. Akcia pod názvom „Corgoň liga Gala 2013“ sa uskutoční v piatok 5. júla od 20.00 h v hoteli Senec.

Do hlasovania o najlepšiu Jedenástku jubilejného 20. ročníka Corgoň ligy sa zapojilo 21 futbalových odborníkov - tréneri všetkých tímov našej najvyššej súťaže, prezident ÚLK Dušan Tittel, riaditeľ pre Corgoň ligu Dušan Huňady, naposledy riaditeľ pre 2. ligu Dušan Keketi, trénerské reprezentačné duo Griga – Hipp, ktoré bolo medzičasom odvolané, kouč reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád, technický riaditeľ SFZ Ján Greguš, člen Výkonného výboru SFZ Milan Lešický a predseda technicko-metodickej komisie SFZ Ladislav Borbély.

"Môžem prezradiť, že do najlepšej jedenástky uplynulej corgoňligovej sezóny sa dostali hráči zo šiestich klubov. Zostava, ktorá vzišla z hlasovania, je podľa mňa výborná. Vedel by som si ako tréner predstaviť takéto mužstvo," prezradil v tlačovej správe ÚLK Dušan Tittel.

Okrem Jedenástky Corgoň ligy 2012/2013 sa budú v Senci vyhodnocovať aj tri samostatné kategórie – najlepší hráč, najlepší tréner a objav sezóny. Bez ceny však neodíde ani najlepší strelec, ktorým sa stal David Depetris. "V rámci galavečera chceme oceniť aj dva kluby za prínos k rozvoju Corgoň ligy a ako novú tradíciu aj arbitrov Cenou Vladimíra Hriňáka, ktorý nás vlani náhle opustil," dodal šéf Únie ligových klubov.