Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Jedinák získal striebro na MS juniorov, Valová a Zalka s bronzom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V sobotňajšej finálovej jazde v disciplíne C1 na 200 metrov sa predstavila aj Gabriela Ladičová, ktorá v kategórii do 23 rokov obsadila 8. miesto.

Plovdiv 28. júla (TASR) - Slovenskí reprezentanti v rýchlostnej kanoistike získali v sobotu tri medaily na majstrovstvách sveta juniorov a pretekárov do 23 rokov v bulharskom Plovdive. Striebro si vybojoval junior Matúš Jedinák v K1 na 200 metrov, bronz získala v rovnakej kategórii Lucia Valová v C1 na 200 metrov. Na tej istej vzdialenosti dopádloval na bronzovej pozícii aj Csaba Zalka v K1 do 23 rokov.

"Vzhľadom na medailové úspechy na nedávnych ME, ako aj vďaka ich výkonnosti, sme dúfali, že Lucia Valová a Matúš Jedinák zaútočia na medailu aj v Plovdive, čo sa im aj podarilo. Ešte príjemnejšie nás prekvapil Csaba Zalka ziskom bronzu medzi 'dvadsaťtrojkármi', kde je konkurencia predsa len o niečo silnejšia," citoval portál canoe.sk vedúceho slovenskej výpravy Mariána Tesárika.

V sobotňajšej finálovej jazde v disciplíne C1 na 200 metrov sa predstavila aj Gabriela Ladičová, ktorá v kategórii do 23 rokov obsadila 8. miesto. V rovnakej súťaži medzi juniormi skončil Dominik Olexik deviaty.