Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Jekaterinburg potvrdil príchod kanadského útočníka Lupula

Joffrey Lupul Foto: TASR/AP

S kmeňovým hráčom Toronta Maple Leafs sa jeho vedenie v závere októbra dohodlo na zmluve počas výluky v NHL. Informáciu priniesol klubový web.

Jekaterinburg 8. novembra (TASR) - Priebežne najslabší tím prebiehajúceho ročníka KHL Avtomobilist Jekaterinburg vo štvrtok potvrdil príchod kanadského útočníka Joffreya Lupula. S kmeňovým hráčom Toronta Maple Leafs sa jeho vedenie v závere októbra dohodlo na zmluve počas výluky v NHL. Informáciu priniesol klubový web.

Dvadsaťdeväťročný Lupul je zároveň prvým hráčom NHL, ktorý bude účinkovať v tejto oblasti. Pre Lupula bola uplynulá sezóna v Toronte jeho najlepšou v zámorskej profilige. Za "javorové listy" v 66 zápasoch nazbieral 67 bodov (25+42) a po prvý raz nechýbal ani v Zápase hviezd. V roku 2002 si ho v prvom kole draftu zo siedmeho miesta vybral Anaheim Mighty Ducks a v januári 2003 získal s juniorským tímom Kanady na MS strieborné medaily. V tom istom roku na jeseň potom debutoval v NHL. Okrem Anaheimu v nej hrával aj za Edmonton a Philadelphiu. Na svojom konte má v tejto súťaži 554 stretnutí s bilanciou 346 bodov (165+181).