Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Jenčík po trinástich rokoch končí v Košiciach: Musím sa zariadiť

Na snímke gólová radosť hráčov Košíc, zľava Gabriel Spilar, Martin Dudáš, Richard Jenčík, Peter Mikuš a vpravo autor gólu Peter Bartoš v zápase 37. kola hokejovej Tipsport Ligy HC Košice - MsHK DOXXbet Žilina v Košiciach 8. januára 2016. Foto: TASR/Milan Kapusta

Vedenie oceliarov svojmu odchovancovi neponúklo zmluvu na nastavajúcu sezónu a 31-ročný útočník si musí prvýkrát po dlhej dobe hľadať nové pôsobisko.

Košice 25. mája (TASR) - Slovenský hokejista Richard Jenčík sa po trinástich rokoch musí rozlúčiť s HC Košice. Vedenie "oceliarov" svojmu odchovancovi neponúklo zmluvu na nastavajúcu sezónu a 31-ročný útočník si musí prvýkrát po dlhej dobe hľadať nové pôsobisko.

Jenčík patril v uplynulých rokoch k výrazným košickým oporám - na ľade aj v produktivite. S klubom vybojoval päť majstrovských titulov a zažil s ním najúspešnejšie obdobie v nedávnej minulosti. Po uplynulej sezóne, v ktorej Košičania siahli "len" po bronzových medailách, sa nezapojil do spoločnej prípravy na suchu. "Po sezóne som rokoval s pánom Bakošom. Vyzeralo to tak, že sa dohodneme. Ale potom mi bolo povedané, že kostru tímu si skladal tréner a tam už nefigurujem. Šéf klubu mi tlmočil, že možno sa to ešte zmení, že keby niečo, tak by sa mi v lete ozvali. No ja nemôžem čakať trebárs do júla. Pochopiteľne, hľadám si niečo iné, musím sa predsa nejako zariadiť," uviedol pre kosicednes.sk Jenčík.

Podľa skúseného útočníka nehrali rolu financie. "Stále sme našli spoločnú reč. Stalo sa, že som prikývol aj na slabšie podmienky, lebo som chcel ostať doma. Ak by so mnou rátali, dohodli by sme sa isto," zdôraznil. Jenčík vedel, že raz príde chvíľa, keď sa s Košicami bude musieť rozlúčiť. Dočkal sa jej po trinástich rokoch. "Aj manželke som stále vravel, že jeden hráč len veľmi ťažko vydrží v jednom mužstve celú kariéru. Priznám sa, ani veľmi nepoznám hráča, ktorý by bol spätý s jedným klubom odmalička až do hokejového dôchodku. Samozrejme, bol som rád, že som doma, v klube, ktorý dobre funguje, má zázemie. Preto ma to ani inde neťahalo. Teraz prišla nová situácia, ale ktovie, možno sa ešte v budúcnosti do Košíc vrátim."

Päťnásobný slovenský šampión sa na nastavajúci ročník pripravuje individuálne s partiou okolo Ladislava Nagya, Jiřího Biceka a Tomáša Halásza. V súvislosti s novým pôsobiskom už má niečo rozrobené. "Nechcem však predbiehať, ale ani to naťahovať. Aj s manželkou zvažujeme, čo by bolo najrozumnejšie. Určite nechcem odísť tisícky kilometrov od Košíc," dodal Jenčík.