Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Jese opustil Realu, s parížskym St. Germain podpísal päťročnú žmluvu

Na snímke útočník Jesé Rodríguez Ruiz. Foto: TASR/AP

Francúzsky futbalový obranca Arthur Masuaku prestúpil z Olympiakosu Pireus do anglického klubu West Ham United.

Paríž 8. augusta (TASR) - Novou posilou úradujúceho francúzskeho futbalového majstra Paríža St. Germain sa stal španielsky útočník Jese, ktorý prichádza na Park Princov z madridského Realu. S klubom Ligue 1 podpísal podľa agentúry AP päťročný kontrakt.

Jese sa stal piatou letnou posilou PSG, Parížania pred ním získali aj Hatema Ben Arfu, Grzegorza Krychowiaka, Thomasa Meuniera a Giovaniho Lo Celsa. Dvadsaťtriročný útočník počas uplynulých troch sezón strelil v 62 ligových vystúpeniach v drese Realu 13 gólov, nastúpil aj v 15 zápasoch Ligy majstrov.



"Neviem sa dočkať začiatku novej etapy v mojej futbalovej kariére," uviedol Jese, ktorý bude pracovať pod vedením nového trénera PSG Unaia Emeryho.

West Ham získal francúzskeho stopéra Masuakua

Francúzsky futbalový obranca Arthur Masuaku prestúpil z Olympiakosu Pireus do anglického klubu West Ham United. Dvadsaťdvaročný stopér, ktorý sa stal siedmou letnou posilou "kladivárov", podpísal s účastníkom Premier League štvorročnú zmluvu.

Hráč Bayernu Arjen Robben (vľavo) a hráč Olympiakosu Arthur Masuaku v súboji o loptu.
Foto: TASR/AP


"Keď mi môj agent povedal o ponuke West Hamu, ktorý trénuje Slaven Bilič, dvakrát som nad tým nepremýšľal. Pre mňa je Premier League najlepšou ligou na svete. Už keď som mal 18 rokov, bolo mojím snom raz sa sem dostať," vyznal sa Masuaku pre oficiálny web West Hamu.