Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Adam Johnson je v druhom bode obžaloby v sexuálnom škandáli vinný

Na archívnej snímke z 26. decembra 2014 futbalista Sunderlandu Adam Johnson. Foto: TASR/AP

Súd rozhodol, že futbalista sa dopustil budovania emocionálneho spojenia s dieťaťom kvôli získaniu dôvery zo sexuálnym motívom.

Londýn 2. marca (TASR) - Anglický súd síce rozhodol v stredu o nevine v prvom z dvoch bodov obžaloby futbalistu AFC Sunderland Adama Johnsona, v tom druhom ho ale uznal vinným. Podľa informácie agentúry AP mu teraz hrozí väzenie, keďže súd určil, že mal "sexuálnu aktivitu" s neplnoletou.

Súd rozhodol, že Johnson sa dopustil "budovania emocionálneho spojenia s dieťaťom kvôli získaniu dôvery zo sexuálnym motívom".

Dvadsaťosemročného Johnsona, ktorý 12-krát obliekol národný dres Albionu, zatkla polícia vlani v marci a obvinila ho z pohlavného styku s 15-ročným dievčaťom. Trestný čin sa mal udiať v decembri 2014 a januári 2015. Sunderland krídelníka prepustil potom, čo sa priznal k sexuálnemu styku s neplnoletou.

Johnson, ktorý počas kariéry pôsobil aj v Middlesbrough, Leedsi United, Watforde a Manchestri City, všetky obvinenia spočiatku poprel. V prípade odsúdenia hrozí futbalistovi päťročný pobyt za mrežami.