Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Juraj Jarábek bude trénerom lídra gruzínskej ligy Dinama Tbilisi

Juraj Jarábek Foto: TASR/Martin Baumann

V Gruzínsku sa bude musieť Trnavčan so svojím realizačným tímom poriadne oháňať. Klub má ambície získať titul a pokúsiť sa kvalifikovať do Ligy majstrov.

Trnava 25. januára (TASR) - Kariéra slovenského futbalového trénera Juraja Jarábka bude pokračovať v Gruzínsku. Bývalý kouč Spartaka Trnava sa podľa informácií portál Trnavský hlas a klubovej televízie Spartak TV dohodol na zmluve s Dinamom Tbilisi. Kontrakt znie na rok, do klubu si berie aj bývalých asistentov Milana Ivanku a Branislava Mráza.

"Po novom roku prišla ponuka z Tbilisi. Vycestoval som tam, pozrel som si zázemie a rýchlo sme sa dohodli," uviedol Jarábek. "Dinamo Tbilisi je veľký klub, má veľkú históriu, v sezóne 1980/81 vyhral Pohár víťazov pohárov. Keď sa povie Gruzínsko, možno niektorí povedia, že je to krajina za nami, futbalovo sú však ďaleko pred nami. Klub má obrovský finančný potenciál, pracujú s domácimi hráčmi, je tam len jeden legionár," uviedol Jarábek. "Klub je nastavený fenomenálne, také podmienky ako v Gruzínsku u nás nie sú. Ide o vládny klub, tešíme sa na prácu," rozplýval sa Jarábek.

Do Tbilisi mieri Jarábek len tri týždne pred štartom jarnej časti. "Doterajší tréner klubu sa presúva k reprezentácii, hľadali náhradu. Kontakt vyšiel od manažéra, ktorý bol predtým v Zestafoni a páčil sa mu spôsob hry, akým sme sa v pohárovej Európe so Spartakom prezentovali proti tomuto klubu. Keď sa dozvedel, že som v Trnave skončil, prejavil záujem o naše služby," dodal Jarábek v rozhovore pre Spartak TV.

V Gruzínsku sa bude musieť Trnavčan so svojím realizačným tímom poriadne oháňať. Klub má ambície získať titul a pokúsiť sa kvalifikovať do Ligy majstrov. Po polovici sezóny vedie Dinamo tabuľku s päťbodovým náskokom pred FC Dila Gori. Z pätnástich duelov trinásť vyhral, jeden remizoval a len jeden prehral. Doposiaľ mančaft viedol známy kouč Gia Geguchadze.